Tgrt Haber
20 Eylül 2021 10:25

e-Devlet ile vatandaşın 154,7 milyon lirası cebinde kaldı

Özel güvenlik işlemlerinin dijital ortamda yapılmasının önünü açan ÖGNET sistemi ile vatandaş üzerindeki maliyet yükünün büyük bir bölümü de kaldırıldı. Sistem sayesinde geçen yıl 1 milyon 703 bin 355 işlem dijital ortamda gerçekleşirken, 154 milyon 704 bin TL vatandaşın cebinde kaldı.

e-Devlet ile vatandaşın 154,7 milyon lirası cebinde kaldı
E-DEVLET,ÖZEL GÜVENLİK

Yıllık ortalama 200 bin kişi özel güvenlik kimlik kartı alabilmek için başvuruda bulunuyor. Bu başvurularda dilekçe, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırma formu, banka dekontu, sağlık raporu vb. birçok evrak başvuru sahiplerinden fiziki olarak isteniyor. Bunun önüne geçebilmek için özel güvenlik kimlik kartı işlemleri de artık e-Devlet sistemine taşındı.

Özel sektörü çalışanları Özel Güvenlik Bilgi Sistemi Otomasyonu (ÖGNET) sistemi ile tek çatı altına girdi ve sistemde bulunan 100 bine yakın kullanıcı evrak ilkenlerini dijital ortamda gerçekleştirdi.

İçişleri Bakanlığı’nın açıkladığı verilere göre, sistem sayesinde geçen yıl 1 milyon 703 bin 355 işlem dijital ortamda yapılırken, 154 milyon 704 bin 747 lira vatandaşın cebinde kaldı. 2 milyon 596 bin adet kağıt ise tasarruf edilirken e-Devlet üzerinden yapılan işlemlerin vatandaşları yaklaşık 86 milyon lira maliyet yükünden kurtaracağı belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...