Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
19 Ekim 2021 17:29

'EFT' ile uçuşa geçen Bitcoin fiyatı 63 bin doların üzerine çıktı

İlk Bitcoin ETF’sinin New York Menkul Kıymetler Borsası’nda işleme açılması ile birlikte Bitcoin fiyatında büyük artış yaşandı. Haberin ardından bir ara 63 bin 224 dolara kadar yükselen Bitcoin fiyatı halihazırda yüzde 3,8 artışla 62 bin 878 dolardan alıcı buluyor.

'EFT' ile uçuşa geçen Bitcoin fiyatı 63 bin doların üzerine çıktı
Bitcoin

ABD'de SEC tarafından onay verilen Bitcoin'e dayalı ilk ETF işlemlerine bugün başlandı. 

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki ilk Bitcoin bağlantılı borsa yatırım fonu bugün New York Menkul Kıymetler Borsası’na giriş yaptı. Bir Bitcoin ETF’inin onaylanması çok uzun zamandır bekleniyordu ve bu durum lider kripto para biriminin fiyatına da anında yansıdı.

İlk 20 dakikada 6,5 milyon hisse işlem görürken, işlem hacmi kısa sürede 280 milyon dolara ulaştı. Yapılan açıklamalara böylece ProShares’in Bitcoin vadeli işlemlerine dayalı ETF’i şimdiden en iyi açılışı yapan ilk 15 varlık arasına girdi.

BITCOIN ANINDA TEPKİ VERDİ

Sırada bekleyen 40 yeni ETF olduğu da dikkate alınınca onayların Bitcoin'e destek olacağı öngörülüyor. Haberin ardından bir ara 63 bin 224 dolara kadar yükselen Bitcoin fiyatı halihazırda yüzde 3,8 artışla 62 bin 878 dolardan alıcı buluyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...