Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
18 Eylül 2015 19:49

Ekonomi kurmayları yeniden aday

Milletvekili genel seçiminde ekonomi yönetimi için yarışacak adayları belli oldu. AK Parti'de "3 dönem kuralı" nedeniyle 7 Haziran'da aday olamayan eski bakanların büyük bölümü listede yer aldı.

Ekonomi kurmayları yeniden aday
ekonomi, kurmaylar, aday, babacan,

Siyasi partilerin 1 Kasım'da yapılacak milletvekili genel seçiminde ekonomi yönetimi için yarışacak adayları belli oldu. AK Parti'de "3 dönem kuralı" nedeniyle 7 Haziran'da aday olamayan eski bakanların büyük bölümü listede yer aldı.

AA muhabirinin Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) teslim edilen milletvekili aday listelerinden derlediği bilgiye göre, AK Parti, CHP, MHP ve HDP'den bazı adaylar, 26. Dönem Parlamentosu'nda partilerinin ekonomi kurmayı olmak için yarışacak.

Buna göre, Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz Bingöl 1'inci sırada yer alırken, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Gaziantep'ten, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci Denizli'den, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık Kocaeli'nden birinci sıradan aday gösterildi.

AK Parti'nin "3 dönem kuralı"na takılarak, 7 Haziran'da aday gösterilemeyen ekonomi yönetimdeki eski bakanların büyük bölümü, listenin ilk sıralarında yer aldı. Eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan Ankara 1. Bölge, eski Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker İstanbul 3. Bölge, eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım İzmir 1. Bölge, eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı İstanbul 2. Bölge birinci sıradan, eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli Giresun'dan ilk sıradan listeye girerken, eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Kayseri ikinci sıradan yer buldu.

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ise Mersin birinci sıradan aday gösterildi. Eski Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin de Bolu milletvekili adayı olarak listede yerini aldı.

Eski bürokratlar listede

Bazı eski bürokratlar da AK listesinde yer buldu. Eski Borsa İstanbul Başkanı İbrahim Turhan İzmir 2. Bölge'den, eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Habib Soluk Sivas'tan, eski Maliye Bakanlığı Müsteşarı Naci Ağbal Bayburt'tan, eski Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ziya Altunyaldız Konya'dan, eski DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal İstanbul 1'inci Bölge'den, akademisyen Vedat Bilgin Ankara 2. Bölge'den aday oldu.

Diğer partilerin adayları

CHP'nin aday listesinde de partinin Ekonomi Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke İzmir 1'inci Bölge, eski Maliye Bakanı Zekeriya Temizel de İzmir 2'inci Bölge'den aday olurken, partinin listesinde eski Hazine Müsteşarı Faik Öztrak Tekirdağ'dan, Mehmet Akif Hamzaçebi İstanbul 1'inci Bölge'den ve Bihlun Tamaylıgil İstanbul 3'üncü Bölge'den aday gösterildi.

MHP'den ise eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz Uşak, eski Kalkınma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Erhan Usta Samsun adayı olarak listede yerini alırken, Oktay Vural İzmir 1'inci Bölge'den, Koray Aydın Trabzon'dan, Ahmet Kenan Tanrıkulu da İzmir 2'inci Bölge'den aday oldu.

Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan İzmir 2. bölgeden, Sezai Temelli de İstanbul 2'inci bölgeden HDP'den aday gösterildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...