Tgrt Haber
16 May 2022 17:13 - Güncelleme : 16 May 2022 17:19

El Salvador, 44 ülke yetkilisini Bitcoin toplantısında buluşturuyor

El Salvador'da 44 ülkeden resmi yetkililerin katılımıyla Bitcoin toplantısı gerçekleştiriliyor. Kenya, Pakistan, Kosta Rika, Ekvador, Mısır, Nijerya, Ermenistan gibi ülkelerin katılacağı toplantıda “dijital ekonomi” konuşulacak.

Editör: Hasan Selçuk Turan / Kaynak: TGRT Haber, AA
El Salvador, 44 ülke yetkilisini Bitcoin toplantısında buluşturuyor
bitcoin,nayib bukele,el salvador

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, 44 ülkeden merkez bankası yetkilileri ile finansal otoritelerinin, kripto para birimi Bitcoin başta olmak üzere dijital ekonomiye ilişkin konuları görüşmek üzere El Salvador'da toplanacağını aktardı.

Bukele, konuya ilişkin Twitter'daki sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Bukele, "Yarın, 32 merkez bankası ve 12 finans otoritesi (44 ülke); finansal kapsayıcılık, dijital ekonomi, bankasız bankacılık, Bitcoin'in sunumu ve ülkemizdeki faydalarını görüşmek üzere El Salvador'da bir araya gelecek." dedi.

Bukele, toplantıya Paraguay, Angola, Gana, Namibya, Uganda, Gine, Madagaskar, Haiti, Burundi, Esvatini, Ürdün, Gambiya, Honduras, Maldivler, Ruanda, Nepal, Kenya, Pakistan, Kosta Rika, Ekvador, Mısır, Nijerya, Senegal, Dominik, Moritanya, Kongo, Ermenistan ve Bangladeş gibi ülkelerden yetkililerin katılacağını bildirdi.

EL SALVADOR BITCOIN REZERVLERİNİ İKİYE KATLADI

El Salvador, Eylül 2021'de Bitcoin'i resmen tedavüle sokan ilk ülke olmuştu. Ülkede işletmelerin kripto para birimi Bitcoin'i kabul etmesinin önü açılırken, şirketler ve vatandaşlar vergi ödemelerini dahi kripto para ile yapabilecek hale gelmişti.

El Salvador Başkanı Nayib Bukele, son düşüşten yararlanarak ülkenin ulusal rezervlerine 500 Bitcoin ekledi. birimi yatırımcılarına zarar verdi. Bilançoya eklenen 15.5 milyon dolar değerinde Bitcoin alımı El Salvador’un Eylül 2021′de bilançosuna dijital para birimini eklemeye başladığından bu yana en büyük parti alımı oldu.

Başkanın tweetine göre El Salvador, ortalama 30.744 dolar fiyatla Bitcoin satın aldı. Ekonomistlerse ülkenin 24 milyar doları aşan devlet borcunun temerrüde düşme olasılığını artırdığını söylüyor. El Salvador, Mart ayında önerilen bir Bitcoin tahvilini ertelemişti.

AFRİKA’DA BITCOIN İLGİSİ BÜYÜYOR

El Salvador’un ardından Orta Afrika da benzer bir adım atarak Bitcoin’i ödeme aracı haline getirdi. Zengin altın ve elmas rezervlerine rağmen, dünyanın en fakir ve en az gelişmiş ülkelerinden biri olan Orta Afrika Cumhuriyetinde Başkan Faustin-Archange Touadera'nın genelkurmay başkanı Obed Namsio tarafından imzalanan bir bildiride, kripto para kullanımını düzenleyen bir yasa tasarısının nisan sonunda parlamento tarafından oybirliğiyle kabul edildiği belirtildi.

Afrika hükümetleri, kripto para birimlerini ve blok zinciri teknolojisini düzenlemek için çeşitli bir yaklaşım benimsiyor.

Kaynak: TGRT Haber, AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...