Tgrt Haber
08 Eylül 2021 09:32

El Salvador Bitcoin'deki çakılmayı kaçırmadı: Yeni alım yaptı

Dün 52 bin dolardan 43 bin dolara doğru ani çakılan Bitcoin, bu sabah 46 bin 741 dolardan işlem görüyor. Bitcoin'in dün itibarıyla resmi para birimi haline geldiği El Salvador'un devlet başkanı Nayib Buekele, dün akşam Bitcoin'de yaşanan düşüşü fırsat görerek 150 Bitcoin alımı daha yaptıklarını duyurdu.

El Salvador Bitcoin'deki çakılmayı kaçırmadı: Yeni alım yaptı
El Salvador,Bitcoin,Kripto para

Dün 52 bin dolar seviyesine yükselerek rekor tazeleyen Bitcoin El Salvador’dan gelen haberlerle dibe çakılmış, yüzde 15’lik düşüş ile 43 bin dolara gerilemişti.  

Hareketin arkasında net bir haber bulunmazken dolar endeksinde toparlanma ile risk iştahında azalma düşüşün ana gerekçeleri olarak gösterildi.

Halihazırda Bitcoin 46 bin 741 dolar seviyelerinden alıcı bulurken, dünyanın en çok kullanılan kripto parası son 7 günde yüzde 2,20 düşüş göstermiş oldu. En çok işlem gören diğer iki kripto para olan Ethereum ve Cardano'da  da yüzde 11'in üzerinde gerileme izleniyor.

EL SALVADOR FIRSAT BİLDİ

Bitcoin’de yaşanan gerilemenin ardından El Salvador 150 Bitcoin alımı daha gerçekleştirdi.

Bitcoin'in dün itibarıyla resmi para birimi haline geldiği El Salvador'un devlet başkanı Nayib Buekele, dün akşam Bitcoin'de yaşanan  düşüşü fırsat görerek 150 Bitcoin alımı daha yaptıklarını duyurdu.

Ülkenin toplam varlığı dün akşamki alımla 550 adete çıktı. Ülkenin  önceki 400 Bitcoin alımının maliyeti 20 milyon dolar civarındaydı. Dünkü alımlar için de 7 milyon dolar ödendiği vurgulandı.

IMF'Yİ SUÇLADI

Sebep belirsiz olsa da Nayib Bukele Twitter'dan yaptığı duyuruda Bitcoin'de yaşanan ani çöküşte IMF'nin sorumlu olduğunu ima etti. 150 Bitcoin aldıklarını duyurduğu tweetin ardından attığı ikinci tweette Bukele "İndirim sona eriyor gibi görünüyor. Teşekkürler IMF. Basılı kağıttan milyonlar tasarruf ettik" ifadelerini kullandı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...