Tgrt Haber
17 Şubat 2022 14:11 - Güncelleme : 17 Şubat 2022 16:35

Elektrik faturası desteği ne kadar? Elektrik fatura yardımı başvurusu nasıl yapılır, şartları nedir?

Elektrik faturası desteği nasıl alınır? Elektrik faturası desteği başvurusunun şartları nelerdir? sorusu Elektrik faturası yardımının artırılması haberinden sonra gündeme geldi. Engelli-yaşlı aylığı alanlar ile evde bakım yardımından faydalananlara elektrik desteği veriliyor. Elektrik desteği almak için başvuru şartlarının taşınması gerekiyor. Başvuruda bulunmak isteyenler Elektrik fatura desteği başvurusu nasıl yapılır, nereden yapılır, elektrik fatura yardımı nasıl yapılır ve şartları nelerdir sorularına yanıt arıyor. İşte başvuru yapmayı düşünenler için tüm merak edilenler…

Elektrik desteği almak isteyen ihtiyaç sahiplerinin elektrik faturası ile PTT şubelerine gitmesi gerekiyor.
Elektrik desteği almak isteyen ihtiyaç sahiplerinin elektrik faturası ile PTT şubelerine gitmesi gerekiyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından evde bakım ve engelli, yaşlı maaşı alanlar için verilen elektrik fatura desteğinde yeni bir düzenlemeye gidilmesinin ardından detaylar merak ediliyor. Kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan elektrik faturalarında yapılan düzenlemeden bahsetmesinin ardından başvuruda bulunmak isteyenler tarafından gündeme geldi. Peki elektrik fatura desteği ne kadar? Elektrik fatura yardımı başvurusu nasıl yapılır, şartları nelerdir?

ELEKTRİK FATURASI DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Elektrik fatura yardımı olarak da bilinen tüketim desteği Elektrik desteği almak isteyen ihtiyaç sahiplerinin elektrik faturası ile PTT şubelerine gitmesi gerekiyor. Destek almak isteyen ihtiyaç sahipleri, kimliği ve elektrik faturası ile PTT şubelerine giderek işlem başlatabiliyor.

ELEKTRİK FATURASI YARDIMI KİMLERE VERİLİYOR?

Elektrik Tüketim Desteğinden faydalanmak için belirlenen şartların taşınması gerekiyor. Evde Bakım Yardımı almasa da kronik hastalığı nedeniyle cihaza bağımlı olanlara da benzer şekilde 200 liraya kadar destek veriliyor. Destek almak isteyen kronik hastalar, bu işlemi evden çıkmadan internet üzerinden gerçekleştirebilecek.

ELEKTRİK FATURASI DESTEĞİ NE KADAR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca verilen destek miktarı arttı. Hanedeki birey sayısına göre verilen ve üst limiti 137,33 lira olan destek tutarı 206 liraya çıkarıldı.

 
Evde yaşayan kişi sayısı Yardım Tutarı (TL)
1-2 kişi 103
3 kişi 137,33
4 kişi 171,67
5 kişi 206

 

ELEKTRİK FATURALARINA DÜZENLEME OLACAK MI?

Konu hakkında açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Cumhurbaşkanımız talimatlarını verdi, süreci yakından takip ediyor. Burada temel ilke vatandaşımızı enflasyona ezdirmeyecek adımları ivedi şekilde atmak. Neticelerini yakın zamanda göreceğiz. Vatandaşın yükünü hafifletecek yeni adımlar atılacak." dedi.

ERDOĞAN'DAN ELEKTRİK FATURASI AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine sonrası, ''Geçtiğimiz yıl hane başına 5 bin lira enerji desteği verdik. Yılbaşı itibarıyla tarifelerde yapılan düzenlemelere rağmen haneleri desteklemeye devam ediyoruz. Geçtiğimiz Kabine toplantısında 150 olan en düşük kilovatı yükseltmiştik. Ocak ayı itibarı ile yüzde 64'ünün düşük tarifeden faydalandığını gördük. Bugünkü toplantıda vatandaşlarımızı daha da rahatlatacak yeni adımların kararını aldık. 210 kilovat saate kadar düşük tarife rakamları ilgili kurumlarımız tarafından yeniden değerlendirilecek. Küçük esnafı koruyacak şekilde benzer bir kademelendirme yapılacaktır. Dernekler, vakıflar, cemevleri dahil, konut tarifesinden sayılacaktır.

''Sivil toplum kuruluşlarının elektrik aboneliği, ticarethane statüsünden konut statüsüne dönüştürülecektir. Elektrikte 210 kilovatsaate kadarki düşük tarife ve 210 kilovatsaatin üzerindeki yüksek tarife rakamları, vatandaşımız lehine yeniden değerlendirilecektir. Ticari işletmelerimiz için de küçük esnaf ve sanatkarı koruyacak şekilde benzer bir kademelendirme yapılacaktır. Sosyal güvenlik şemsiyemizin etkisini genişletecek 15 milyar liralık yeni bir sosyal destek paketiyle ilgili hazırlıklara başlanması talimatını verdik.'' dedi.

Elektrik faturası desteği ne kadar? Elektrik fatura yardımı başvurusu nasıl yapılır, şartları nedir?

ELEKTRİK DESTEĞİNDEN KİMLER FAYDALANABİLİR?

İhtiyaç sahipleri Elektrik Tüketim Desteğinden Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarına ya da başka kuruma başvuruda bulun başvuru yapmalarına gerek olmayıp; Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarından düzenli merkezi yardım alan vatandaşlar bu programdan yararlanabilecek.

Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın da elektrik faturalarında yeni düzenlemenin geleceğini açıkladı.

Evde Bakım Yardımı almasa da kronik hastalığı yüzünden cihaza bağımlı olanlara da 200 TL'ye kadar destek sağlanıyor. Destekten yararlanmak isteyen kronik hastalar, bu işlemi online ortamdan gerçekleştirebilir. Geçtiğimiz yıl bu destek için 2 buçuk milyar TL'den fazla bütçe ayrıldı.

İNDİRİMLİ ELEKTRİKTEN NASIL YARARLANILIR?

Elektrik tüketimi desteğinden yararlanmak için ile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesindeki Sosyal Hizmetler Müdürlüklerine müracaat edilmeli. Öte yandan kaymakamlıklar üzerinden bulunduğunuz bölgedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına da müracaat edebilirsiniz.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın açıklamasında, "Elektrik faturalarında yeni adımlar atılacak. Neticelerini yakın zamanda göreceğiz" ifadeleri yer aldı. Cumhurbaşkanının talimatları verdiğini ve süreci yakından takip ettiğini belirten Kalın, "Burada temel ilke vatandaşımızı enflasyona ezdirmeyecek adımları ivedi şekilde atmak. Neticelerini yakın zamanda göreceğiz. Vatandaşın yükünü hafifletecek yeni adımlar atılacak."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...