Tgrt Haber
09 Ağustos 2022 21:46 - Güncelleme : 09 Ağustos 2022 22:17

Elektrik, su ve gazda yeni rekor: Rusların borcu 13 milyar doları aştı

Ukrayna’ya saldırılarına devam eden Rusya’da art arda yaptırımlar nedeniyle ekonomide dalgalanmalar yaşanıyor. Rusya vatandaşlarının elektrik, su, doğal gaz ve benzeri konut hizmet borçlarının toplamı 13 milyar doları aştı.

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT Haber, Turkrus
Elektrik, su ve gazda yeni rekor: Rusların borcu 13 milyar doları aştı
Rusya,elektrik,doğal gaz

Dünya genelinde oluşan küresel kriz savaşın ilerlemesiyle Rusya’yı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Ukrayna’ya saldırılarından dolayı ABD ve AB’den art arda yaptırım gören Rusya, doğal gaz ve enerjide Ruble kartını masaya koydu. Yaptırımlara karşılık veren Rusya’da piyasalardaki krize bağlı olarak vatandaşın borç yükü artmaya başladı.

YÜZDE 8'LİK ARTIŞ

Rusya vatandaşlarının JKU tabir edilen elektrik, su, doğal gaz ve benzeri konut hizmet borçlarının toplamı 804 milyar rubleyi aştı (13 milyar dolar). İzvestiya gazetesi, borç büyüklüğünün bu yıl yüzde 8'e yakın artarak yeni bir rekor kırdığını yazıyor.
 
Sektör uzmanları borç artışını, halkın alım gücündeki düşüşle ilişkilendirdi. Hizmet bedellerinde gözlenen artışın da insanları ödeme güçlüğüne sürüklediği belirtiliyor.

Gazeteye konuşan Ulusal Konut Kongresi direktörü Tatyana Vepretskaya hizmet bedellerinde artış oranı belirlenirken, halkın gelirlerindeki değişimin dikkate alınmadığını söyledi. Uzmanlara göre, kişisel iflaslar için 6 aylık moratoryum ilan edilmesi nedeniyle bankaların borçları silmeye yanaşmaması da borç yükündeki artışta rol oynadı.

Kaynak: TGRT Haber, Turkrus
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...