Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
10 Mart 2016 06:30

Elektrikli oto sayısı artıyor

Bir araştırma şirketinin raporuna göre, elektrikli araçların menzilinin artırılmasıyla, 2020'de dünya genelinde 17 milyon elektrikli ve hibrit araç yollarda olacak.

Elektrikli oto sayısı artıyor
elektrikli oto,

Elektrikli araç ve benzin motorunun yanında batarya veya elektrik motoru da içeren hibrit araçların satışının, 2020 yılına kadar dünya genelinde 17 milyon adedi bulacağı belirtildi.Juniper Research araştırma şirketinin raporuna göre, elektrikli araç üreticilerinin araçların menziline odaklanması, bu tip araçların satışını ve kullanılmasını olumlu yönde etkileyecek.Benzin ve mazotlu araçlarla yarışabilmek adına elektrikli ve hibrit araçların gidiş mesafesinin artırılmasına öncelik veren üretici firmalar sayesinde, 2020'de yollarda 17 milyon elektrikli ve hibrit araç olacak.

ABD sektörde başı çekiyor

Raporda, elektrikli ve hibrit araçların satış rakamları, ikinci kez şarj gerektirmeden gidiş mesafesi ve şirketlerin proje bazında planladıkları yenilikler göz önünde bulundurularak, sektörde önde gelen üreticiler de sıralandı.Satış rakamları ve rakiplerine göre üstün gidiş mesafesi sayesinde ABD'li Tesla şirketi ilk sırada yer alırken, Alman BMW ve Japon markası Nissan onu izledi. Sıralamaya göre, ABD'li araç üreticileri Chevrolet ve Ford da ilk beşte yer aldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...