Tgrt Haber
06 Haziran 2015 04:23

Elektrikte seçim teyakkuzu

Enerji Bakanlığı, 7 Haziran günü elektrik kesintisi olmaması için olağanüstü önlemler aldı. Güvenlik güçleri ana trafolarda devriye gezecek.

Elektrikte seçim teyakkuzu
seçim, eşeltrik trafo,

Seçim akşamı yaşanacak olası elektrik kesintilerine karşı teyakkuza geçildi. Enerji Bakanlığı ve 21 elektrik dağıtım bölgesinin yapacağı ortak çalışma ile elektrik iletim ve dağıtımında sorun olmaması için gerekli önlemler alınacak. 8 bin çalışan izinsiz görev yapacak. 21 elektrik dağıtım bölgesi ve Ankara’da seçim masaları kurulacak. Enerji Bakanı Taner Yıldız, TEİAŞ’ın Gölbaşı’ndaki iletim merkezinden süreci yönetecek. Güvenlik güçleri, olası sabotajlara karşı ana trafo ve iletim noktalarında devriye gezecek. Geçen seçimlerde yaşanan fırtına ve bir kedinin trafoya girmesi nedeniyle yaşandığı belirtilen kesintiler, seçim güvenliğine yönelik tartışmaları da beraberinde getirmişti. 7 Haziran seçimleri öncesinde de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı seçimlere yönelik tedbirleri sıkılaştırdı.

HELİKOPTERLİ TAKİP

TEİAŞ’ın kısa süre önce, iletim hatlarını özel teknolojisi ile havadan izlemesi için aldığı 4 helikopter, ilk defa kullanılacak. Özel donanımlı helikopterler, elektro-optik ekipmanlarla havadan kontrol yapacak. Helikopterlerdeki ekipler, hatlardaki ısınma ve gerilimi izleyecek, riskli noktaları bildirecek.

21 DAĞITIM BÖLGESİNE SEÇİM MASASI KURULDU

İZİNLER İPTAL: Türkiye’deki 1.2 milyon kilometre elektrik hattı ve 380 bin trafonun sorunsuz çalışması için seçim gecesi tüm izinler iptal edildi. 8 bin personel gece boyunca görev başında olacak. Rutin bakım ve onarımlar seçim günü askıya alınacak. Bakım kaynaklı hiçbir kesinti olmayacak. O gece için bir arıza öngörülmüyor.

GÖLBAŞI’NDA TOPLANACAKLAR: Seçim günü için TEİAŞ’ın Gölbaşı’nda bulunan enterkonnekte sistem merkezinde, bakanlıkta ve 21 dağıtım bölgesinde ‘Enerjide Seçim Masası’ adı altında masalar oluşturuldu. Enerji Bakanı Yıldız TEİAŞ’ın Gölbaşı tesislerine gelerek, süreci buradan takip edecek.

BASINA AÇIK: Yıldız, basın mensuplarını da TEİAŞ’ın Gölbaşı’ndaki merkezine davet etti. 21 dağıtım bölgesi ile online irtibatta olunacak. Yaşanacak olası bir aksaklık, anında merkezdeki dev ekranlara yansıyacak. Bir sorun halinde yapılacak müdahaleyi, kamuoyu da yakından izleyecek.

GÜVENLİK GÜÇLERİ NÖBET TUTACAK: Kısa süre önce Şırnak’da bir yüksek gerilim direği terör saldırısı sonucu devrilirken, bölgede elektrik kesintisi yaşanmıştı. Benzer sabotajlar ve terör saldırılarının önüne geçmek için bazı kritik iletim hatları ve trafo merkezlerinde tedbir alınacak. Kolluk kuvvetleri, bu noktalarda nöbet tutacak ve devriye gezecek.

HAVA DURUMU TAKİBİ:Bir önceki seçimde şiddetli fırtına nedeniyle sıkıntı yaşanmıştı. Seçim öncesinde Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden sık sık güncel bilgiler alınıyor. Bakanlığa verilen bilgilere göre, seçim günü şiddetli fırtına beklenmiyor ancak sağanak yağış görünüyor.

YILDIZ, KAYSERİ'DE OY KULLANIP GÖLBAŞI'NA GELECEK

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 7 Haziran sabahı oyunu Kayseri’de kullanacak. Ardından da Türkiye Elektrik İletim AŞ’nin (TEİAŞ) Ankara Gölbaşı’ndaki tesislerine gelecek. Gece geç saatlere kadar süreci buradaki ekiple birlikte takip edecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...