Tgrt Haber
11 Temmuz 2022 16:05 - Güncelleme : 11 Temmuz 2022 16:23

Elon Musk caydı, Twitter hisseleri çakıldı

Tesla ve SpaceX markalarının CEO’su Elon Musk'ın 44 milyar dolarlık Twitter hisselerini almaktan vazgeçtiğini açıklamasının ardından hisseler çakıldı. Satış anlaşmasının fesih haberiyle birlikte hisselerin yüzde 8 değer kaybettiği öğrenildi.

Editör: Berna Akkaya / Kaynak: Reuters
Elon Musk caydı, Twitter hisseleri çakıldı
twitter,elon musk,hisse

Tesla'nın ve SpaceX'in CEO'su Elon Musk, Twitter hisselerini yükselttiği gibi şimdi de bir anda indirdi. Ünlü ismin 44 milyar dolar değerindeki hisse datış anlaşmasını feshetmesi üzerine Twitter hisseleri yüzde 8'e yakın düşüş yaşadı. 

Açılış öncesi işlemlerde gerileyen hisseler nedeniyle şirket 2,2 milyar dolarlık değer kaybı yaşarken Elon Musk, nisan ayında Twitter için hisse başına 54,2 dolarlık teklifte bulunmuş, taraflar arasında anlaşma sağlanmıştı.

Cuma akşamı ise yapılan resmi bildirim ile Musk'ın satın alma anlaşmasını feshettiği duyuruldu.

MUSK NEDEN VAZGEÇTİ?

Elon Musk'ın avukatları, ABD Menkul Kıymetler Borsası Komisyonu'na, Musk'ın 44 milyar dolarlık anlaşmayı feshetmek üzere hareket ettiğini ve Twitter'ın birleşme anlaşmasının "birden fazla hükmü esaslı şekilde ihlal ettiğini" rapor etti.

Kaynak: Reuters
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...