Tgrt Haber
26 Nisan 2022 14:27 - Güncelleme : 26 Nisan 2022 15:17

Tuna Kaya, Elon Musk'ın Twitter hamlesinden sonra yükselecek para birimini açıkladı

Para ve altın piyasalarında Fed rüzgarı esmeye devam ediyor. Dün güne düşüşle başlayan piyasalarda bugün toparlanma hamleleri yaşanıyor. Dolar, altın, borsa ve kripto paralar yükselişte. Peki Bitcoin yükselecek mi? Ethereum ve altcoinlar kaç olacak? Twitter'ı satın alan milyarder Elon Musk'ın bu hamlesi kripto paraları nasıl etkileyecek? Kripto para piyasaları uzmanı Tuna Kaya, çarpıcı tavsiyelerde bulundu.

Amerikan Merkez Bankası’nın (Fed) açıklamaları ve faiz arttırmaya yönelik verdiği işaretler para ve altın piyasalarını derinden etkiliyor. Dün haftaya dolar hariç düşüşle başlayan para ve altın piyasaları, haftanın ikinci gününde toparlanma telaşında. Dolar, altın ve borsa yukarı yönlü hareketlerle ilerliyor, Euro’da hafif bir düşüş var. Kripto paralar da yükselişe geçti, özellikle dün 38 bin dolar seviyelerini gören Bitcoin yeniden 40 bin dolar seviyesini aştı. Bitcoin yükselecek mi? Öte yandan milyarder Elon Musk, Twitter'dan bağışlar için kripto paraları kullanabilir. Bu durumda hangi para birimlerinde artış yaşanabilir? TGR Haber’de kripto para uzmanı Tuna Kaya, yatırımcılara kritik tavsiyelerde bulundu.

GÖZLER FED’DE

Kripto piyasalarının 4 Mayıs’taki Fed’in alacağı karara göre bir yön belirleyeceğini belirten Kaya, Bitcoin’in 4 Mayıs’a 40 bin dolar üzerinde girmesinin iyi bir gelişme olacağını belirterek şunları söyledi:

“Piyasalarda 75 baz puanlık faiz artırımı beklentisi var. Bu konuda olasılık görmüyorum ama önemli olan Fed’in bilanço yönündeki atacağı adımlar. Bilançoyu Mayıs'ta mı kısmaya başlayacak yoksa Hazirandan sonra mı? Piyasaların üzerinde durduğu en önemli konu bu.”

HAZİRANDA PİK YAPACAK, SONRA DÜŞECEK

Kaya, yükselen ve yükselmekte olan bir enflasyon olduğuna dikkat çekerek Fed’in şahin davranışlarının borsaları sarsacağını ve işsizliğe neden olabileceğini belirtti. 50 baz puanlık faiz artırımı beklediğini belirten Kaya, “Haziran sonrası kripto paralarda derin bir düşüş bekliyorum. 10 Haziran için Bitcoin’de 73 bin dolar hedefimi koruyorum. Haziran sonrasında düşüşlerle beraber 37 bin-34 bin aralığına yeniden gerileriz” dedi.

KRİPTO PARALARA MUSK’IN ETKİSİ

Ethereum’un diğer altcoinleri beslediğine dikkat çeken Kaya, 5.000 dolar seviyelerine göreceğini belirterek altcoinlerin değerinde 2x ya da 3x’lik artışlar olabileceğini belirtti. Twitter’ı milyarder Elon Musk’ın satın almasının kripto paralara etkisini şöyle yorumladı:

“Musk’ın piyasa üzerindeki etkisi çok fazla. Twitter üzerinden insanlar birbirlerine bağış yapabilecekler. Dogecoin’de bu yüzden artış olacak, bir sonraki hedefi 0,17-0,18 seviyesi. Dogecoin, ciddi anlamda kullanılacak bir para artık” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...