Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 May 2022 15:05 - Güncelleme : 13 May 2022 16:41

Elon Musk'tan dikkat çeken hamle: Twitter'ın satın alınmasında dondurma kararı! İşte sebebi

Elon Musk, Twitter’ın satın alınmasının askıya alındığını bildirdi. Twitter hisseleri, anlaşmanın durdurulması haberi ardından borsada seans öncesi işlemlerde yüzde 15’ten fazla değer kaybetti. Milyaarder iş insanı şirketin başına geçmeden önce Twitter’da değişim rüzgarları esmeye başlarken gelen bu haber kafaları karıştırdı. Elon Musk, satın alımın durdurulmasının sebebini de açıkladı. İşte detaylar…

Elon Musk'tan dikkat çeken hamle: Twitter'ın satın alınmasında dondurma kararı! İşte sebebi

Tesla ve SpaceX'in Üst Yöneticisi, dünyanın en zengin iş insanı Elon Musk, sosyal medya şirketi Twitter'ı satın alma anlaşmasının askıya alındığını duyurdu. Yaklaşık 44 milyar dolarlık anlaşma geçici olarak durduruldu.

Musk, dün akşam saatlerinde Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Twitter anlaşmasının durdurulmasının sebebini belirtti. Buna göre devralma işleminin gecikmesine spam hesaplar neden olacak.

Milyarder iş insanı, "Uygunsuz (Spam) ve sahte hesapların, toplam kullanıcıların yüzde 5'inden azını oluşturduğu hesaplamasına dair beklenen detaylar” sözleriyle troller ve botlar gibi çeşitli Twitter hesaplarını işaret etti.  

TWITTER HİSSELERİ ÇAKILDI

Haberin ardından seans öncesi işlemlerde Twitter hisseleri borsada 38 doların altına geriledi.

Elon Musk’ın son olarak Twitter’ın devralınmasının ardından şirketin baş yöneticisi olacağı belirtilmişti. Sosyal medya platformunda birçok yeniliğe imza atması beklenen milyarder iş insanının bu anlamda başa geçmesi merakla beklenen bir gelişme haline gelmişti.

Elon Musk, daha önce gerçek olmayan hesaplardan kurtulunacağını belirtmiş ve bir dizi yenilik fikrini açıklamıştı. Bu arada şirkette birtakım yönetim değişiklikleri olacağı haberi de dün basına yansıdı.

ŞİRKETTE DEĞİŞİM BAŞLADI

Twitter’ın kurucusu Jack Dorsey pozisyonunda başlayan Parag Agrawal Musk’a sadakat bildirmesinin ardından şirketin Ürün ve Tasarım Müdürü Keyvon Beykpour ve Ürün Gelirleri Genel Müdürü Bruce Falck'ın işine son verdi.

Parag Agrawal ayrıca, paylaştığı e-postada önemli pozisyonlar dışında işe alımların durdurulduğunu ve seyahat, etkinlikler, gayrimenkul gibi işle alakalı olmayan bazı harcamaların azaltıldığını da aktardı.

Twitter CEO’su Parag Agrawal, “Twitter’ın tüm dünyayı etkileyen bir amacı ve konumu var. Ekiplerimizle gurur duyuyoruz ve onların çalışmalardan ilham aldık.” demiş ve Elon Musk’ın satın alımına olumlu yaklaşımını bildirmişti. Twitter’ın Bağımsız Yönetim Kurulu Başkanı Bret Taylor Twitter Yönetim Kurulu’nun, Elon Musk’ın teklifini değerine, kesinlik ve finansmanına odaklanarak titiz bir değerlendirme süreci yürüttüğünü beirterek “Önerilen işlem önemli bir nakit primi sağlayacak ve bunun Twitter hissedarları için ileriye dönük en iyi yol olduğuna inanıyoruz” diye konuşmuştu.

İLK TEKLİFİN ARDINDAN 1 AY DOLUYOR

Daha önce Twitter'da yüzde 9,2'lik hisse satın alan Musk, 14 Nisan'da ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (SEC) yaptığı bildirimde Twitter'ın tamamı için hisse başına 54,2 dolarlık teklifte bulunmuştu.

Twitter'dan 25 Nisan'da yapılan açıklamada, şirketin hisse başına 54,2 dolara Musk'a satılmasına yönelik anlaşmanın sağlandığı bildirilmişti.

 

Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...