Tgrt Haber
09 Aralık 2021 07:09

Emekli de asgari ücret kadar yüzde 40 zam istiyor

Yaklaşık 7 milyon çalışanın gözü asgari ücrete yapılacak zamdayken emekliler de asgariye yapılacak artış kadar zam istiyor.

Emekli de asgari ücret kadar yüzde 40 zam istiyor
emekli maaşı,,zam,,ekonomi,,asgari ücret,

Asgari ücrette beklentiler yüzde 40 oranında zamma denk gelen 4 bin lira etrafında şekillenirken emekliler de asgari ücret artışı kadar zam istiyor.

5 aylık enflasyonun TÜİK tarafından yapılan hesaplamaya göre yüzde 10,47 olduğunu hatırlatan ve yüzdeli zamların emekliler arasında adaleti sağlamadığını belirten Türkiye Emekliler Derneği(TÜED) Başkanı Kâzım Ergün, “Aksine, zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapıyor. Emeklinin mutlu olacağı, iyi bir hayat standardını yakalayabileceği bir seyyanen zam verilmesi lazım” dedi.

EMEKLİLERDEN ZAM TALEBİ

Ergün, ortalama emekli aylıklarının asgari ücretin altında kaldığını belirterek emeklilerin asgari ücret düzeyinde emekli maaşı almak istediğini belirtti. Emeklilerin bu ülkenin annesi-babası olduğuna dikkati çeken Ergün, “Anne ve babanın sıkıntı yaşamaması lazım. Ülkesine yıllarca hizmet etmiş bu insanların mutlaka gönlünün alınmasını ve tatmin edici bir maaş zammı verilmesini istiyoruz” dedi. Emekli maaşlarında asgari ücretteki artış kadar zam olmalı diyen Ergün, “Eğer asgari ücretliye veriliyorsa memurlara ek ödeme hakkı geliyorsa emeklilere de aynı oranda zam verilmeli” dedi.

EK ÖDEME YÜZDE 10 OLMALI

Ergün, ek ödemelerin yetersiz olduğuna dikkati çekti. Asgari Geçim İndirimi (AGİ) adı altında çalışanlara eş ve çocuk durumuna bakılarak 300 lira üzerinde ödeme yapıldığını belirten Ergün, “Emekli de 3 bin lira maaşı olsa yüzde 4 ek ödemeyle 120 lira alır. Ek ödeme yüzde 10’a çıksa emekli, 300 lira alır ve adalet yerine gelmiş olur” dedi. Ek ödemelerin artmasını istediklerini söyleyen Ergün, “Ek ödemeler, yüzde 4’ten yüzde 10’a çekilmeli” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...