Tgrt Haber
13 Temmuz 2021 13:12

Emekli ikramiyeleri ödenmeye başlandı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, yaklaşık 12 milyon emeklinin Kurban Bayramı ikramiyelerinin 13-16 Temmuz tarihlerinde ödeneceğini bildirdi.

Emekli ikramiyeleri ödenmeye başlandı
emekli ikramiyesi,

12 milyon emeklinin merakla beklediği tarih geldi. Bayram öncesinde emekli ikramiyeleri yatırılmaya başlandı.Bayram ikramiyeleri SSK emeklilerine 13-14 Temmuz’da, Emekli Sandığı kapsamında olan emeklilere 15 Temmuz’da, Bağ-Kur emeklilerine 16 Temmuz’da ödenecek. Emekli Sandığı kapsamındaki vatandaşların temmuz ayı farkı, temmuz aylıkları ve Kurban Bayramı ikramiyeleri de 15 Temmuz'da birlikte ödenecek.

İlk olarak 2018 yılında ödenmeye başlanan ikramiyeler, 3 senedir emeklilerin hesaplarına 1000 lira olarak yatırılıyordu. 2021 yılında ise yılda iki defa dini bayramlardan önce yatırılan emekli ikramiyelerine zam yapıldı. Bu kapsamda 2021 yılı Kurban Bayramı’nda emeklilerin hesaplarına zamlı fiyat olan 1100 TL ikramiye yatırılacak.

 

KİMLER FAYDALANABİLECEK?

SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı emeklileri, şehit yakınları ve gaziler, ölüm aylığı alanlar, vazife ve harp malullüğü aylığı alan er ve erbaşlar, geçici köy korucuları, şeref aylığı alanlar, şampiyon sporcular, Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazileri, terörden zarar görmesi nedeniyle aylık bağlanan siviller ve hayatını kaybedenlerin hak sahipleri bayram ikramiyesinden faydalanabilecekler.

Öte yandan bakıma ihtiyacı olan engelli vatandaşlara ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla yapılan evde bakım yardımının da Kurban Bayramı’ndan önce ödeneceği duyurulmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...