Tgrt Haber
22 Mart 2014 09:44

Emekli maaşları ne kadar artacak

Enflasyona göre zam alan emeklilerin merak ettikleri Temmuz oranlarını uzmanlar hesapladı.

Emekli maaşları ne kadar artacak
Emekliye müjde,maaşlara zam geliyor,ne kadar zam gelecek,emekli maaşı tahmini,emekli maaşları,emekli maaşlarına zam,maaşlara zam

Yaklaşık 8.5 milyon SSK ve Bağ-Kur emeklisi, Temmuz zammına kilitlendi. Merkez Bankası'nın enflasyonun Haziran'a kadar yükselmesini beklediğini açıklamasıyla emekliler heyecanlandı. Enflasyona göre zam alan emekliler Temmuz artışını merak ederken; uzmanlar artış oranını hesapladı, "En az yüzde 3-4 arası olur" dedi. Bu yılın Ocak ayında yüzde 3.27 zam alan SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşında bir artış da Temmuz ayında olacak. Temmuz zammı, bu yılın ilk 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon oranı kadar olacak. 2014 yılı bütçe programındaki ilk 6 aylık enflasyon öngörüsüne göre, SSK ve Bağ- Kur emeklileri Temmuz'da yüzde 2.36 oranında zam almayı bekliyordu. Ancak beklentiler değişti. Türkiye İstatistik Kurumu; Tüketici Fiyat Endeksi'nde (TÜFE) Ocak'ta yüzde 1.98, Şubat'ta yüzde 0.43 artış gerçekleştiğini açıkladı. Ardından Merkez Bankası, Haziran ayına kadar enflasyonun yükselmeye devam edeceğini beklediğini duyurdu.
UZMANLARIN ÖNGÖRÜSÜ
Bu gelişmeler üzerine SSK ve Bağ-Kur emeklileri, Temmuz zammını merak etmeye başladı. TAKVİM, zam oranını uzmanlara hesaplattı. Uzmanlar, "SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Temmuz'daki zammı en az yüzde 3-4 arası olur" öngörüsünde bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...