Tgrt Haber
10 Ocak 2022 14:02

Milyonlarca emekli ve memur bunu bekliyordu: Tarih belli oldu

Yeni yıla girilmesiyle birlikte TÜİK'in açıkladığı aralık ayı enflasyon rakamlarının ardından memur ve emeklilerin 2022 yılında alacakları maaş da belli oldu. Buna göre, devlet memurları, memur emeklileri, sözleşmeli ve geçici personeller zamlı maaşlarını ve enflasyon farkını 15 Ocak'ta, SSK emeklileri zamlı maaşları 17-26 Ocak tarihleri arasında, BAĞKUR emeklileri ise 25-28 Ocak tarihleri arasında alacak.

Milyonlarca emekli ve memur bunu bekliyordu: Tarih belli oldu
memur maaşı,,maaş zammı,,emekli maaşı,

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 3 Ocak'ta emekli ve memur maaşlarının 2022 zammını açıklamasının ardından milyonlarca emekli ve memurun beklediği tarihler de netleşti. Memurlar, memur emeklileri, sözleşmeliler ve geçici personel zamlı maaşlarını 15 Ocak'ta alacak. Memur emeklileri de ek olarak yüzde 2.5'luk zamdan yararlanacak.

1 Ocak tarihinde yapılan düzenlemeyle birlikte emekli maaşı ödemelerinin resmi tatil günleri ve hafta sonuna rastlaması halinde maaşların aynı gün yatırılmasına karar verildi. Bu kararla mutlu olan emekliler şimdi de zamlı maaşların yatacağı günü heyecanla bekliyor. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) aralık ayı enflasyon verilerini açıklamasının ardından emekli aylıklarına yapılacak zam oranı da belli oldu. Ocak – haziran döneminde uygulanmak üzere bu ay SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıklarına yüzde 25.47 oranında zam yapılacak.

Milyonlarca emekli ve memur bunu bekliyordu: Tarih belli oldu
Asgari ücrete yapılan yaklaşık %50 zam oranının ardından memurlar maaşlarına ise yüzde 30.5 zam yapıldı.

2022 MEMUR MAAŞ ZAMMI YÜZDE 30.5

Memur maaşlarına 2021'in ikinci yarısındaki enflasyon farkı ve yüzde 5 toplu sözleşme zammı oranında artış yapılacaktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, 2022 yılındaki yüzde 5 oranındaki toplu sözleşme zammını yüzde 7.5'e çıkardıklarını söyledi. Erdoğan, böylece memur maaşlarında toplam yüzde 30.5 oranında artış yapılacağını ifade etti. Memur emeklilerinin aylıkları da ocak ayında yüzde 30.5 oranında artacak.

  • SSK EMEKLİLERİ: 17-26 Ocak
  • BAĞKUR EMEKLİLERİ: 25-28 Ocak
  • SÖZLEŞMELİ, GEÇİCİ PERSONEL VE MEMUR EMEKLİLERİ: 15 Ocak
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...