Tgrt Haber
03 May 2021 07:02

Emekliler tam kapanmada maaşlarını nasıl alacak?

İçişleri Bakanlığı, tam kapanma dönemine ilişkin yeni soruları cevapladı. Buna göre, emekliler, tam kapanma dönemi içerisinde 3-15 Mayıs'ta yapılacak maaş ve bayram ikramiyeleri ile diğer maaş, aylık ve ücret ödemeleri için güzergah ve zaman kuralına uygun davranmak kaydıyla en yakın banka şubesine ve ATM'lere gidebilecek.

Emekliler tam kapanmada maaşlarını nasıl alacak?
emekli maaşı,tam kapanma,ekonomi

 Tam kapanmada emeklilerin maaşlarını nasıl alacağı belli oldu. İçişleri Bakanlığının tam kapanma dönemiyle ilgili yeni soruları verdiği cevaplardı. Verilen cevaplarda “3-15 Mayıs 2021 tarihleri arasında yapılacak emekli maaş ve ikramiye ödemeleri için emekliler bankalara gidebilecek mi? sorusuna açıklık getirildi.

İçişlerinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

EMEKLİLER EN YAKIN BANKA VE ATM'LERDEN MAAŞLARINI ÇEKEBİLECEK
Emekliler tam kapanma dönemi içerisinde 3-15 Mayıs 2021 tarihleri arasında yapılacak olan emekli maaş ve ikramiyeleri ile diğer maaş/aylık/ücret ödemeleri; Türkiye Bankalar Birliği tarafından açıklanacak takvim ve sürelere uyulmak, TC Kimlik numarası veya diğer usullere göre açıklanacak olan takvim ve süreler içerisinde kendi grubuna denk gelen sürede kullanmak, maaş ödemesinin yapılacağı Banka’nın ikametine en yakın şubesine gidip gelmek ve güzergah ve zaman kuralına uygun davranılmak, kaydıyla bu kapsamda bulunan vatandaşlarımızın, banka şubeleri ve ATM’lere gidiş-gelişleri sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacak.

Vatandaşlarımızın bu muafiyeti Banka’nın ikametine en yakın şubesine en kısa sürede geliş-gidiş yapmak için kullanmaları büyük önem taşınmaktadır. Maaş/aylık/ücret veya ikramiye ödemeleri sırasında fiziki mesafe kuralı başta olmak üzere salgınla mücadele tedbirlerine aykırı görüntülerin oluşmaması için mülki idare amirlerinin koordinasyonunda banka yönetimlerince gerekli gerekli tedbirler alınması, açık bulundurulacak şube ve çalıştırılacak personel sayısının artırılacak. Yoğunlaşmanın önüne geçilebilmesi amacıyla bu dönemde banka şubeleri açılış-kapanış saatlerinde esnemeye gidilebilecek.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...