Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 Nisan 2015 13:37

Emeklilere büyük müjde

11 milyon emekli ve 2.5 milyon memuru ilgilendiren 6 aylık enflasyon Temmuz'da belli olacak.

Emeklilere büyük müjde
emekli,bağkur,sgk,ssk,

İşçi ve Bağ-Kur emeklilerine hükümetin müjdelediği seyyanen zammın yanında, Temmuz'da da tüm emekliler enflasyona göre fark alacak. İşçi ve Bağ-Kur emeklilerine oluşacak 6 aylık enflasyon kadar zam yapılacakken, memur emeklileri ve memurlar ise toplu sözleşmeden doğan yüzde 3'lük zammı ve bu rakamın üzerinde oluşacak enflasyon farkını alacak.
ÇİFTE ZAM OLACAK
Önceki gün açıklanan enflasyon rakamları incelendiğinde ilk üç aylık oranın yüzde 3.3 olduğu anlaşıldı. Uzmanlar enflasyondaki artış hızının bu şekilde devam etmesi durumunda Temmuz'da oluşacak oranın yüzde 4-5 aralığında olabileceğini belirtiyor. Bu rakamlar oluştuğunda işçi ve Bağ- Kur emeklileri 100 liralık seyyanen zammın yanında bu oranda da fark alacak. Memur emeklileri ve memurlar ise toplu sözleşmede kararlaştırılan yüzde 3'lük zamla birlikte üzerindeki enflasyon farkını maaşlarında görebilecek. Uzmanlar özellikle Mayıs ve Haziran'da oluşacak enflasyon rakamlarının belirleyici olabileceğini söylediler. Tüm emekliler Temmuz'da çifte zamma kavuşacak.
KESİNTİ MÜJDESİ
İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu Tasarısı, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmeye devam ediyor. Tasarının dünkü görüşmelerinde 47 madde kabul edildi. Kabul edilen maddeler arasında emekli olduktan sonra çalışanlardan kesilen yüzde 15'lik sosyal güvenlik destek primi oranının yüzde 10'a düşürülmesi de var. Uygulamaya Temmuz ayında başlanacak. Böylelikle özellikle kendi iş yerini çalıştıran emeklilerin maaşından yapılan kesintiler azalacak ve bu emeklilerin maaşında yüzde 5'lik bir artış yaşanacak. Bağ- Kur'lu olan bu emekliler böylece hem kesinti dolayısıyla yüzde 5 zam alacak hem de seyyanen verilecek zamdan yararlanacak. Ayrıca Temmuz'da enflasyon oranında fark da maaşlara yansıyacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...