Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
01 Ekim 2015 06:22

Emeklilere ev gençlere harçlık müjdesi

AK Parti, seçim beyannamesiyle pek çok müjde vermeye hazırlanıyor. Emeklilerin hem geliri artırılacak hem de ev sahibi olması sağlanacak. 65 yaş aylığı 100 lira zamlanacak. Üniversiteyi bitirene işsizlik parası verilecek

Emeklilere ev gençlere harçlık müjdesi
ak parti, emekli, gençlere harçlık,

4 Ekim'de seçim beyannamesini açıklayacak olan AK Parti, başta gençlere ve emeklilere olmak üzere toplumun tüm kesimlerine müjdeli haberler vermeye hazırlanıyor. Vatandaşın cebini rahatlatacak düzenlemeler içeren seçim beyannamesinde ağırlık emeklilere ve gençlere verilecek. Edinilen bilgiye göre; bu yıl yapılan 100 liralık seyyanen zam tüm emeklilere yaygınlaştırılacak. Çalışan emeklilerin maaşlarından yapılan yüzde 10'luk Sosyal Güvenlik Destek Primi kesintisi tümüyle kaldırılacak. Emeklilikte gelir kaybının önüne geçilecek, maaşlarının düşmesi önlenecek. Ayrıca emeklilere faizsiz, uzun vadeli kredi imkanı sağlanacak. Kirada oturan emeklileri 250 lira taksitle ve 240 ay vadeyle ev sahibi yapmak için başlatılan faaliyetler hızlandırılacak. 65 yaş aylığı alanlar için seyyanen '100'er lira artış' verilmesi de önemli müjdeler arasında yer alacak. 65 yaş aylığı alanlara geçtiğimiz Temmuz ayında da 55 lira zam verilmişti.

GİRİŞİMCİYE HİBE
İstihdam paketi gençlere ve kadınlara daha fazla iş fırsatı yaratacak şekilde güncellenecek. Her iki grupta yer alanlara iş kapısı açan işletmeler desteklenecek. Kendi işini kuracak gençlere hibe verilecek. Ayrıca çiftçilik yapan gençlere, uzun vadeli, düşük faizli kredi sağlanması öngörülüyor. İş bulamayan üniversitelilere, 'işsizlik maaşı' benzeri bir paranın verilmesi üzerinde duruluyor. Üniversite mezunlarına iş buluncaya kadar harçlık verilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...