Tgrt Haber
04 Ağustos 2021 12:12

Emeklilik fonunda yeni dönem: Gümüşe yatırım yapılabilecek

Katılım Emeklilik, gümüşe yatırım yapan ilk emeklilik fonunu hayata geçiriyor.

Emeklilik fonunda yeni dönem: Gümüşe yatırım yapılabilecek
gümüş,,emeklilik,,katılım emeklilik,

Tasarruflarını kıymetli madenlerde tutmak isteyen ve aynı zamanda değer artışlarından da yararlanmak isteyenlere önemli bir alternatif geldi. Buna göre Katılım Emeklilik, çok talep gören altın fonunun ardından şimdi de sektörde hem konvansiyonel hem de faizsiz tarafta ilk olacak ağırlıklı gümüşe yatırım yapan fonunu hayata geçiriyor.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Katılım Emeklilik Genel Müdürü Ayhan Sincek BEFAS sistemi aracılığıyla diğer BES müşterilerinin de bu fona yatırım yapabileceğini belirterek, şunları söyledi:

“Geleneksel olarak değerli madenleri en güçlü yatırım aracı olarak gören katılımcılara sektörde hem konvansiyonel hem de faizsiz tarafta bir ilk olan Katılım Emeklilik ve Hayat AŞ Kıymetli Madenler Katılım Fonu ile önemli bir alternatif sunuyoruz. Özellikle pandemi döneminde tasarruflarını klasik değerli madenlere yatırmak ve aynı zamanda değer artışlarından yararlanmak isteyenlere cazip bir fırsat sunuyoruz. Buna ilaveten BES'teki Bireysel Emeklilik Sistemi'ndeki yüzde 25’lik devlet katkısından da faydalanabiliyorlar. Gümüşün son yıllardaki yükselen trendi göz önüne alındığında önemli bir talebi karşılayacak yenilikçi bir adım attığımıza inanıyorum.”

ALTERNATİF TASARRUF ARACI

1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe giren BEFAS sayesinde tüm BES'liler de Katılım Emeklilik ve Hayat AŞ Kıymetli Madenler Katılım Emeklilik Yatırım Fonu adıyla ağırlıklı altın ve gümüşe yatırım yapabilecek. 

“BEFAS ile oluşacak rekabetten yatırımcılar karlı çıkacak. 13 faizsiz fonuyla, 2020'nin getiri şampiyonu olan Katılım Emeklilik olarak başarılı fon yönetim anlayışımızla yüksek getiri konusunda iddialıyız” ifadelerini kullanan Sincek, “Yeni gümüşe yatırım yapan fonumuzun zamanlaması da bu açıdan çok iyi oldu. Katılım evreninde yatırım tercihi anlamında önemli yer tutan altının yanına güçlü bir alternatif tasarruf aracı sunuyoruz. Yeni fonumuza kısa zamanda yoğun bir talep olacağını öngörüyoruz” açıklamasında bulundu. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...