Tgrt Haber
14 Ocak 2015 12:30

Emeklilikte yaşa takılanlar bu habere dikkat

TBMM Dilekçe Komisyonu, emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili, yasal düzenleme gerektirdiği gerekçesiyle işlem yapılamayacağı kararını verdi

Emeklilikte yaşa takılanlar bu habere dikkat
emeklilik,yaş,emeklilikte yaşa takılanlar,tbmm,

TBMM Dilekçe Komisyonu, emeklilikte yaşa takılanların mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla yaptıkları başvurularla ilgili, yasal düzenleme gerektirdiği gerekçesiyle işlem yapılamayacağı kararını verdi
TBMM Dilekçe Komisyonu'na, emeklilikte yaşa takılan binlerce kişi başvuru yaparak, mağduriyetlerinin giderilmesini talep etmişti.
Konuyu ele alan Dilekçe Komisyonu, bu isteğin, muhtelif kanunlarda değişiklik veya bazı alanlarda yeni yasal du¨zenlemeler yapılmasını gerektirdiği sonucuna vardı.
Dilekçe Komisyonu'nun, Anayasa ve TBMM İçtu¨zu¨ğu¨nu¨n hükümleri çerçevesinde çalışmalarını sürdürdüğünü anımsatılarak, kararda şunlar kaydedildi:
"Anayasa'nın 88. maddesinde, kanun teklif etmeye milletvekillerinin ve Bakanlar Kurulunun yetkili olduğu belirtilmiştir. Dilekçe Komisyonu, yeni bir kanunu veya bir kanun değişikliğini gerektiren dilekçelerin görüşülemeyeceğini karara bağlar.
Bu dilekçelerden kanun olarak du¨zenlenmelerinde toplumsal yarar göru¨lenlerin birer örneği, TBMM Başkanlığına ve Başbakanlığa bilgi olarak gönderilmekte; ayrıca, kanun teklifi ve tasarısı gerektiren tu¨m kararlar bastırıp, milletvekillerine dağıtılmaktadır. Dolayısıyla vatandaşlarımızdan gelen yeni yasal du¨zenleme taleplerinden ve değiştirilmesi istenen kanunlardan, TBMM u¨yelerinin tamamı haberdar edilmektedir.
Bu nedenlerle, bu dilekçelerin komisyonda görüşülemeyeceğine karar verildi."
Kaynak: AA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...