Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 Temmuz 2015 10:39

Emekliye intibak kararı bugün

Milyonlarca emekliye intibak yolunu açacak dava, bugün görülüyor. Emekliler heyecanla karar bekliyor.

Emekliye intibak kararı bugün
intibak,emekli,zam,intibak,yol,

2000 yılı ve sonrasında emekli olanlar için bugün önemli gün. Ankara 3'üncü İş Mahkemesi, Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) tarafından açılan intibak davasına bugün devam edecek. 
350 LİRA ZAM YOLDA 
Davada çıkacak olumlu kararı, milyonlarca emekliye zam yolunu açacak. İntibak ile emekli maaşlarında 50 ila 355 lira arasında artış yapılması söz konusu olacak. 
Kararın bugün açıklanmasını bekliyor. Davada 2 ihtimal var. Mahkeme intibak talebini reddedecek ya da intibak talebini haklı bulacak. Eğer mahkeme, TÜED'in talebini kabul ederse, dava, tüm emeklileri kapsaması için Anayasa Mahkemesi'ne taşınacak. 
Anayasa Mahkemesi de emekliler lehine karar verirse, 2000 yılı ve sonrasında emekli olan herkese intibak kapısı açılacak. Emekliler böylece, tek tek dava açmadan intibak zammına hak kazanacak. 
Milyonlarca emekli, davada artık kararın açıklanmasını bekliyor. Emekliler, "Her duruşmada karar bekliyoruz ama dava ertelenip duruyor. Artık karar verilsin" diyor. Davada mahkemeye sunulan bilirkişi raporu emeklilerin intibak umudunu artırmıştı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...