Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Eylül 2015 18:20

Emisyon testi skandalı her geçen gün büyüyor

Almanya'da egzoz emisyon değerleri manipüle edilmiş 2,8 milyon adet Volkswagen (VW) marka araç bulunduğu, ayrıca 1,2 litre motorlu araçlarının da bundan etkilenmiş olabileceği bildirildi.

Emisyon testi skandalı her geçen gün büyüyor
volkswagen, emisyon testi, araçlar,

Almanya Ulaştırma Bakanı Alexander Dobrindt, ülkesinde egzoz emisyon değerlerinde manipülasyon yapılmış 2,8 milyon adet Volkswagen (VW) marka araç bulunduğunu açıkladı.

Dobrindt, Federal Meclis’te (Bundestag) yaptığı açıklamada, Almanya’da söz konusu manipülasyondan şimdiki bilgilere göre 1,6 ve 2,0 dizel motorlu araçların etkilendiğini ifade eti.

Almanya’da yaklaşık 2,8 milyon araçta emisyon testlerinde manipülasyon yapılmasının söz konusu olduğunu belirten Dobrindt, bunun yanı sıra 1,2 litre motorlu araçlarının da bundan etkilenmiş olabileceğini kaydetti.

Dobrindt, bu konuda Alman otomotiv şirketi Volkswagen ile görüşmelerin sürdüğünü belirtti.

Federal Trafik Dairesi’nin VW’den söz konusu teknik manipülasyonu giderecek durumda olup olmadığı yönünde açıklama istediğini, bunun uygulanması durumunda bağlayıcı bir takvim verilmesini talep eden Dobrindt, tüketicilerin çıkarlarına da dikkat edilmesi gerektiğini ifade etti.

Almanya Ulaştırma Bakanlığının oluşturduğu bir uzman ekip, şirketin merkezi Wolfsburg'da konuyu araştırmayı sürdürüyor.

ABD Çevre Koruma Ajansı (EPA), 18 Eylül'de VW'nin ABD'de sattığı bazı dizel motorlu araçların, yanıltıcı bir yazılımla emisyon testlerinde manipülasyon yapılmasından dolayı çevreyi standartlardan 40 kat daha fazla kirlettiğini açıklamıştı. Söz konusu manipülasyondan yaklaşık 482 bin dizel aracın etkilendiğini bildiren EPA, VW hakkında para cezası ve ihtiyati tedbir kararı verilebileceğini duyurmuştu.

Skandalın ortaya çıkmasının ardından VW'nin Yönetim Kurulu Başkanı Martin Winterkorn görevinden istifa etmişti. Şirket, dünya genelinde 11 milyon dizel motorlu aracın emisyon testi manipülasyonundan etkilendiğini ve zararı karşılamak için yaklaşık 6,5 milyar avroluk bütçe ayırdığını açıklamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...