Tgrt Haber
13 Temmuz 2022 13:46 - Güncelleme : 13 Temmuz 2022 15:56

‘Emlak balonu patlatacak’ diyen İslam Memiş’ten yeni iddia: Yüz bin konut müjdesi geliyor

Para ve altın piyasaları ABD haziran ayı enflasyon verilerine ve İstanbul’daki tahıl koridoru toplantısına kilitlenmiş durumda. Bayram tatilinden sonra dolar, altın, Euro yükselişe geçerken kripto paralar yine değer kaybı yaşıyor. Vatandaş piyasaların bu kaygan zemininden endişeli… Doğal olarak vatandaşın gündeminde “Dolar düşecek mi?”, “Altın yükselecek mi?” “Bitcoin kaç olacak?” gibi sorular yer alıyor. TGRT Haber'de Finans Analisti İslam Memiş, hem piyasalara ilişkin hem de konut piyasasına yönelik kritik yorumlarda bulundu.

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
Altın,Dolar,Euro/Dolar paritesi,Bitcoin,Enflasyon,İslam Memiş,Tahıl zirvesi

Küresel piyasalarda gözler ABD enflasyon verisi ve İstanbul’daki 4’lü tahıl krizi zirvesinde….  Piyasalar Amerikan Merkez Bankasının (Fed) açıklanacak haziran ayı enflasyon verilerine odaklanmış durumda. Öte yandan İstanbul’da Türkiye, Rusya, Ukrayna ve Birleşmiş Milletler temsilcilerinin tahıl koridoru için bugün bir araya gelecek olması piyasaları umutlandırdı, enflasyonu körükleyen tahıl krizi ile ilgili olumlu sonuçlar piyasaların ateşinin dindirecek. Bayram tatili sonrasında dolar kuru 17.42 TL seviyesi civarında  işleme başladı, gram altın yükselişini devam ettirirken kripto paralar ise düşüşe geçti. Vatandaş haliyle soruyor: “Dolar daha yükselecek mi”, “Altın yükselecek mi?, “Bitcoin kaç olacak?” TGRT Haber'de, daha önce 17 TL üzerinden dolara yatırım yapmayın diyen Finans Analisti İslam Memiş, piyasalara ilişkin kritik öngörülerde bulundu.

EMKATKA BALON PATLADI, 100 BİN KONUT MÜJDESİ GELİYOR

Emlak piyasasında “Balon patladı” diyen Memiş, TOKİ konutları ile ilgili İstanbul için Ağustos’ta yeni projelerin açıklanacağını söyledi. “Türkiye genelinde 100 bin konut müjdesi geliyor” diyen Memiş, konut üretiminin artması için hazine arazilerinin satışa sunulabileceğini belirterek şunları söyledi:

“TOKİ’nin mevcut projeleri olacak ancak bunların devamı için hazine arazilerinin satışı gerekecek. Bu yeni konutlar kısmen ev fiyatlarını indirmenin yanı sıra fiyatların yükselmesini de engelleyecek. 2023 Ocak ayı ile beraber enflasyon normalleşirse emlak fiyatları hız keseceğe benziyor.”

EURO/DOLAR PARİTESİ DÜŞÜP SONRA TOPARLANACAK

Dolar ile Euro’nun eşitlenmesinin nedenlerini açıklayan Memiş, şunları söyledi:

“Avrupa, Rusya’nın ambargosundan dolayı enerji krizi yaşıyor ve ekonomisi zor durumda. Rus parasının değeri arttı, Euro/Dolar paritesi düştü, daha da düşebilir. Ancak bunun geçici olduğunu düşünüyorum. Çünkü Avrupa Merkez Bankası tekrar faiz artırımına gidebilir.  Ya Avrupa, Rusya ile ilişkileri normalleştirip ticaretini döndürecek ya da bu ekonomik yükü biraz daha hissedecek. Gelinen tabloda Avrupa üzerinde Fed’in faiz artırımı etkili oldu, ikinci darbe ise enerji kriziydi. Avrupa, 50 ya da 75 baz puanlık faiz artırımına giderse Euro/dolar paritesi toparlanabilir.”

EYLÜL’E KADAR KRİTİK, BİR ANLAŞMA ÇIKABİLİR

“Buğday krizi sürdürülebilir değil” diyen Memiş, İstanbul’daki Türkiye, Rusya, Ukrayna ve Birleşmiş Milletler temsilcilerinin yapacağı toplantıdan pozitif bir açıklama çıkabileceğini belirtti. Memiş, Ağustos ya da Eylül aylarında Rusya ile Ukrayna arasında bir anlaşma olabileceği yorumunu yaparak “Türkiye ciddi bir rol üstlendi. Rusya-Ukrayna arasındaki anlaşmanın Türkiye ekonomisine büyük katkısı olacaktır” dedi.

‘Emlak balonu patlatacak’ diyen İslam Memiş’ten yeni iddia: Yüz bin konut müjdesi geliyor

DOLARDA KISA VADEDE DÜŞÜŞ, UZUN VADEDE REKOR MÜMKÜN

Memiş, dolar endeksinin 108 seviyesine yükselmesinin TL/dolar kurunu 17.42 TL’ye çıkmasına neden olduğunu söyledi. “17 TL üstünde dolara yatırım yapmak çok riskli” diyen Memiş, Türkiye’de tahıl koridoru ile ilgili toplantıların devam ettiğinin altını çizerek “Tahıl dünyaya ihraç edilirse mutlaka dolarda bir gerilemeye neden olacaktır. Bugün ABD’de enflasyon verisi açıklanacak. Bu toplantıdan sonra dolar kurundaki tansiyon düşebilir. Dolarda kısa vade için dikkat etmek lazım, düşüşler olabilir. Ancak uzun vadede yeni rekorlar bekliyor olacağım. Kısa vadede bu seviyelerden dolara yatırım yapmayın” dedi.

HACKERLAR YARIŞI BAŞLIYOR! KRİPTO PARALAR SAHNEYE ÇIKACAK 

Dünyada hackerların savaşının başlama arifesinde olduğuna dikkat çeken Memiş, yaşanacak süreci şöyle anlattı:

“Özellikle fabrikaları, şirketleri ve bankaları hedef alacaklar. Artık paranız güvende değil, diyecekler. Fabrikalara saldırarak tedarik zincirini zora sokacaklar. Böylece enflasyonu etkileyecekler. Dünyada bundan sonra hackerlerin dijital savaşlarının çok konuşulacağını düşünüyorum. Kripto parada çok zarar edenler var, korku ve panikle varlıklarınızı eritmeyin. Ağustos ayında kripto paralarda ciddi yükselişler olabilir. Ulus devletler, kripto paralarla ilgili pozitif yönde açıklamalar yapabilir.”

EN UYGUN YATIRIM ARAÇLARI 

Petrol fiyatlarındaki gerilemenin olumlu olduğunu belirten Memiş, dolarda kısa vade için 17 TL  altına sarkmalar olabileceğini belirterek yatırımcılara şu önerilerde bulundu:

“Euro/Dolar, Sterlin/Euro ve ons altın ve gümüş pariteleri düşük, buralardan alım yapabilirsiniz.”

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Bayram13 Temmuz 2022 21:43

Ne gibi bir imar çalışması var acaba?

Sonraki Haber Yükleniyor...