Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 Haziran 2022 07:36 - Güncelleme : 12 Haziran 2022 07:42

Emlakçıların yeni oyunu pes dedirtti: Broşürle kira yükseltiyorlar

Son zamanlarda ekonomi gündeminden düşmeyen ‘kira fiyatları’, kiracıları olduğu kadar ev sahiplerini de mağdur ediyor. Artan enflasyon karşısında evini düşük fiyattan kiraya vermek istemeyen ev sahipleri, bu kez emlakçıların oyununa geldi.

Editör: Berna Akkaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Emlakçıların yeni oyunu pes dedirtti: Broşürle kira yükseltiyorlar
emlak,konut,ev sahibi,kiracı

Artan ev fiyatları karşısında hükümet devreye girse de emlakçıların sektöüdeki spekülasyonlarının sonu gelmiyor. Evini, değerinden daha düşük fiyatla kiraya vermek istemeyen ev sahiplerini hedef alan sözde emlakçılar, broşür basarak kapı kapı gezip ev sahiplerine evlerini ‘daha yüksek fiyattan kiraya verme’ vaadinde bulunuyor. Hem ev sahiplerini hem de kiracıları mağdur eden bu sistemde kazanan ise yalnızca emlakçı oluyor.

‘PİYASA DEĞERİ DAHA FAZLA’

Konut ve kira fiyatlarındaki artış için hükûmet devreye girse de bazı emlakçıların kira piyasasını speküle ettiği ortaya çıktı. Ev sahiplerine ‘Evinizi en iyi fiyata kiraya verelim’ ve ‘Evinizin piyasası mevcut kiradan daha fazla’ gibi söylemlerle kapı kapı gezip broşür dağıttığı ortaya çıktı.

Emlakçıların yeni oyunu pes dedirtti: Broşürle kira yükseltiyorlar

EMLAK SİTELERİNDE DE AYNI İLANLAR

Kendi posta kutusuna da emlakçılar tarafından broşür bırakıldığını belirten Avukat Taha Burak Özkan emlakçıların fırsatçılığını şu ifadelerle anlattı:

"Emlakçılar tarafından ‘Evlerinizin uygun fiyattan verildiğini, en yüksek fiyata kiraya verildiğine emin misiniz?’, ‘Evlerinizi kiraya verirken bizimle görüşün’ tabiri caizse ‘Evlerinizi ucuza vermeyin’ şeklinde broşürler dağıtıldığını gördük. Bu konuyla alakalı bir araştırma süreci içerisine girdiğimizde malum emlak ilan sitelerinde de sıkça sahte ilanlara rastladığımızı fark ettik.”

“OLMAYAN EVİN FİYATINI YÜKSEK TUTUYORLAR”

 “İlan numaralarını aradığımızda böyle bir evin olmadığını fakat örnek olarak 3 bin lira olan kiralık bir dairenin 3 bin TL, 3 bin 750 TL, 4 bin TL hatta 5 bin TL gibi fiyatlardan sahte ilanlarla internete verildiğini tespit ettik. Ve akabinde bu broşürle ilanların fotoğrafların çıktılarını alarak Ticaret Bakanlığına şikâyette bulunduk. Ticaret Bakanlığına yaptığımız şikayetimizin neticelenmesinin ardından ayrıca suç duyurusunda bulunacağız” dedi

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...