Tgrt Haber
06 Haziran 2022 19:47 - Güncelleme : 07 Haziran 2022 00:34

En düşük memur ve emekli maaşı ne kadar oldu? İşte 3600 ek gösterge ile son durum

Memur ve memur emeklilerinin maaşlarında iyileşme sağlayacak 3600 ek gösterge müjdesi geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yılbaşından itibaren kamu çalışanları ve emeklilerinin düzenlemeden yararlanabileceğini açıklayıp, maaşlarda gerçekleşecek artış miktarını da duyurdu. Peki düzenlemeyle birlikte en düşük memur ve emekli maaşı ne kadar oldu? İşte 3600 ek gösterge artışı sonrası maaşlarda son durum...

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber / AA
En düşük memur ve emekli maaşı ne kadar oldu? İşte 3600 ek gösterge ile son durum
3600 ek gösterge,emekli,memur,maaş

Memurların yolunu gözlediği 3600 ek gösterge artışı gerçekleşti. En düşük memur emeklisi ve ikramiyesinin tutarı değişti. Milyonlarca kamu çalışanı şimdi ne kadar maaş alacağını hesaplamaya başladı. Peki kim ne kadar alacak? En düşük memur ve emekli maaşı ne kadar oldu? 3600 ek gösterge artışıyla beraber maaş tablosundaki son durumun ayrıntıları haberimizde...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklada memurlara müjdeyi verdi. Kamu çalışanları için ek göstergede 600 puanlık artış yaptıklarını duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, milyonlarca kişiyi kapsayan düzenlemenin ayrıntılarını da kamuoyuyla paylaştı.

En düşük memur ve emekli maaşı ne kadar oldu? İşte 3600 ek gösterge ile son durum

3600 EK GÖSTERGEDEN KİMLER YARARLANACAK?

Ek gösterge düzenlemesi polis, öğretmen, sağlık görevlilleri ve din görevlilerini ilgilendiriyordu. Ancak tüm memurların ek göstergelerinde 600 puanlık artışa gidildi. 5,3 milyon kamu görevlisinin tamamı yılbaşından itibaren düzenlemeden yararlanacak. Birinci dereceye gelmiş olma kaydıyla hak sahipleri 3600 ek göstergeye yükseltilecek.

  • Genel müdür yardımcısının ek göstergesi 4400'e,
  • Şube müdürü ve ilçe müdürünün ek göstergesi 3000'e çıkarılacak.

EN DÜŞÜK MEMUR VE EMEKLİ MAAŞI NE KADAR?

Mevcut koşullarda en düşük memur maaşı 6 bin 429 TL, en düşük memur emeklisi maaşı ise 4 bin 289 TL şeklindeydi. Ek göstergenin 3600'e çıkarılmasının ardından 30 yıllık hizmeti bulunan memurların maaşındaki artış şu şekilde olacak;

  • Emekli aylığında 1234 - 1391 lira artış
  • Emekli ikramiyesinde 44 bin 500 - 50 bin 150 lira artış.

Söz konusu ek gösterge artışı, mevcut memur emeklilerinin maaşlarına da yansıtılacak.

En düşük memur ve emekli maaşı ne kadar oldu? İşte 3600 ek gösterge ile son durum

3600 EK GÖSTERGE NE ZAMAN DEVREYE GİRECEK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti iktidarının sözünü verdiği 3600 ek gösterge artışı resmen açıklandı. Yeni ek gösterge düzenlemesi 1 Ocak 2023'ten itibaren devreye girecek.

EK GÖSTERGE NEDİR?

Ek gösterge, kamu görevlilerinin çalışırken maaşlarını, emekli olduklarında ikramiye ve aylıklarını belirleyen en önemli kalemlerden biri. Ek gösterge rakamları unvan, hizmet sınıfı ve derecelere göre farklılık gösteriyor. Ek gösterge yükseldikçe emekli aylığı ve emekli ikramiyesi rakamı da yükseliyor.

Kaynak: TGRT Haber / AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...