Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
15 Ocak 2020 05:31

En iyi benzin ve motorin Türkiye’de

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı Mustafa Yılmaz, akaryakıt ürünlerinin yüzde 99,65’inin teknik düzenlemelere uygun olduğunu belirterek, Türkiye’nin bu alanda Avrupa Birliği ülkelerini geride bıraktığını söyledi.

En iyi benzin ve motorin Türkiye’de
benzin,,motorin

Yılmaz, Akaryakıt Kalitesi İzleme Sistemi (AKİS) kapsamında geçen yıl Hakkâri’den Edirne’ye tüm akaryakıt istasyonlarından “tesadüfi örneklem” yöntemiyle benzin ve motorin numuneleri aldıklarını ifade etti. Analizlerin bir önceki yıla göre yüzde 30 arttığına dikkat çeken Yılmaz “Geçen yıl yaz ve kış dönemi için 593’ü motorin, 523’ü benzin olmak üzere 1116 analiz gerçekleştirildi. Söz konusu analizlerden yalnızca 4’ünde sınırlı derecede aykırılık tespit edildi. Motorin numunelerinin yüzde 99,5’i, benzin numunelerinin ise yüzde 99,8’i teknik düzenlemelere uygun çıkmıştır. Ülkemizde satışa sunulan ürünlerin yüzde 99,65’i toplam akaryakıt kalitesi açısından teknik düzenlemelere uygun çıkmıştır. Bu oran 2018’deki yüzde 99,07 değerinin de üzerinde gerçekleşmiştir. Akaryakıtta tam kaliteyi yakaladık” dedi. Yılmaz, Türkiye’nin bu alanda AB ülkelerden daha iyi olduğunu belirterek “Fransa, Almanya, İtalya ve İngiltere’deki akaryakıt kalitesi sırasıyla yüzde 96,1, yüzde 98,7, yüzde 98 ve yüzde 98,9 olarak gerçekleşti. Tüketicilerimiz bu ülkelerdeki emsallerinden daha kaliteli akaryakıt kullanıyor” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...