Tgrt Haber
05 Temmuz 2021 08:58

Enflasyon sonrası kurlar nasıl?

TÜİK haziran ayı enflasyon verilerinin ardından dolar 8,67 TL'den, euro 10,31 TL'den, Sterlin ise 12,03 TL'den işlem görüyor.

Enflasyon sonrası kurlar nasıl?
dolar,euro,türk lirası,kur,döviz

TÜİK haziran ayı enflasyon verilerini açıkladı. Buna göre haziran ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre, Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık yüzde 17,53, aylık yüzde 1,94 arttı. 

İşte verilerin ardından piyasaların ilk tepkisi:

Dolar 8,67 TL'den, Euro 10,31 TL'den, Sterlin ise 12,03 TL'den işlem görüyor. Cuma günkü kapanışta doların satış fiyatı 8,69 lira, euronun satış fiyatı ise 10,29 lira olmuştu. Dolar endeksi ise önceki kapanışın yüzde 0.1 üzerinde 92.32 seviyesinde seyrediyor.

ABD İSTİHDAM VERİLERİ İYİMSERLİĞİ ARTIRDI

Fed'in geçen hafta piyasaların odağına yerleşen sözle yönlendirmeleri ve cuma günü ABD'de açıklanan istihdam verileri sonrası bu hafta, çarşamba yayımlanacak Fed Açık Piyasa Komitesi'nin toplantı tutanakları bekleniyor. Analistler, Fed'in toplantı tutanaklarında gelecek dönem para politikasına ilişkin ipuçlarının aranacağını belirterek, varlık alımlarının azaltılması, faiz artışının başlangıcına ilişkin üyelerin beklentileri ile enflasyon ve iş gücü piyasalarına ilişkin görüşlerin piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını ifade etti.

ABD'de geçen haftanın son işlem gününde açıklanan istihdam verileri, ekonomik aktiviteye ilişkin iyimserliği artırdı. Tarım dışı istihdam, haziranda 850 bin ile son 10 ayın en yüksek seviyesine çıktı. Veri sonrası dolar endeksi 92,7 ile yaklaşık 3 ayın en yüksek seviyesini görmesinin ardından düşüşe geçerek, günü yüzde 0,4 azalışla 92,2'den tamamladı.

CUMHURBAŞKANLIĞI KABİNESİ TOPLANACAK

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanacak.

Kabine toplantısında, Kovid-19 aşı programı ve bayram tatilinin süresi başta olmak üzere ülke gündemindeki konuların ele alınması bekleniyor.

Dünya genelinde ise Covid-19'a ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...