Tgrt Haber
03 Ağustos 2021 09:14

Dolar ve altının gözü enflasyon verisinde

Yurtiçi piyasalarda gözler TÜİK tarafından açıklanacak temmuz ayı enflasyon verisine çevrildi. İşte enflasyon verisi öncesi dolar, euro ve altın piyasasında son durum...

Dolar ve altının gözü enflasyon verisinde
altın,çeyrek altın,gram altın,dolar,euro,döviz,türk lirası

Yurtiçi piyasada gözler temmuz enflasyonuna çevrildi. Piyasa anketlerine göre TÜFE’nin yıllık bazda yüzde 18,50 seviyesini aşacağı ifade ediliyor.

İçerisinde bulunduğumuz haftaya 8,42 seviyelerinde başlangıç yapan Dolar/TL paritesinde aşağı yönlü hareketlenmeler bu haftada devam etti ve kur haftanın ilk işlem gününde 8,33 seviyelerini test etti.

Haftanın ikinci işlem gününe de 8,33 seviyelerinde başlangıç yapan Dolar/TL’de küresel piyasalarda risk iştahının artması, bununla beraber gelişen ülke para birimlerine taleplerin artması TL’nin dolar karşısında değer kazanması nedenleri arasında yer aldı. TL’nin temmuz ayı performansına baktığımızda ise dolar karşısında yaklaşık yüzde 3 oranında değer kazandığı görülüyor. Dolar/TL şu sıralar 8,35 liradan el değiştiriyor.

Dün 9,92 liraya kadar çekilen euro ise yeni günde kapanışın üzerinde 9,93 TL’den işlem görüyor.

1900 DOLAR TAHMİNİ

Geçtiğimiz temmuz ayında kademeli yukarı yönlü hareketlenmeler gerçekleştiren altın fiyatları geçen ayı yaklaşık yüzde 2,5 yükselişle tamamlamıştı. Bunların yanı sıra geçtiğimiz hafta Fed’in Para  Politikası Kurulu toplantısı gerçekleşmiş ve bir nebze güvercin  denebilecek açıklamalarla birlikte altın fiyatlarındaki yukarı yönlü hareketlenmeler desteklenmişti.

Yeni haftaya girdiğimizde ise  piyasaların gözü cuma günü ABD kanadında açıklanacak olan tarım dışı istihdam verisine çevrildi. Analistler yatay bir seyir izleyen altın fiyatlarının tahvil faizlerindeki gerilemeyle 1900 dolara çıkabileceğini belirtiyor.

Ons altın Haziran ayını 2016’dan bu yana en kötü performansıyla kapattıktan sonra Temmuz ayında yüzde 2,49 civarında yükseliş kaydetti. Son bir aydır 1790-1830 dolar aralığında işlem gören ons altın, 3 Ağustos'ta 1810 dolar civarında işlem görüyor.

GRAM ALTIN 490 LİRANIN ALTINDA

Temmuz ayının ilk yarısında 495-505 bandında sıkışan gram altın Dolar/TL’deki düşüşle ve risk iştahının artmasıyla beraber 490 TL’nin altına geriledi. Gram altın 486 liradan satışa sunuluyor.

Çeyrek altın 796 liradan, cumhuriyet altını 3 bin 272 liradan, 18 ayar bileziğin gramı 355 liradan ve 22 ayar bileziğin gramı ise 444 liradan alıcı buluyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...