Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 May 2014 20:54

EPDK açıkladı, 600 milyon lira cepte kaldı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) tavan fiyat uygulaması sayesinde iki ayda yaklaşık 600 milyon liranın tüketicinin cebinde kaldığı tahmin ediliyor.

EPDK açıkladı, 600 milyon lira cepte kaldı
benzin, tavan fiyat, enerji piyasası düzenleme kurumu, epdk, EKONOMİ haberleri, EKONOMİ,

Dağıtıcı ve bayi paylarının toplamını benzin ve motorinde litrede 37 kuruşa indirerek sınırlandıran Kurul kararı sayesinde yaklaşık 2 ay boyunca benzin türlerinin litresi ortalama 13 kuruş, motorin türlerinin litresi ortalama 30 kuruş indirimli satışa sunuldu. bugün gece yarısından itibaren sona erecek uygulama, tüketicinin iki ayda akaryakıta 600 milyon lira daha az ödeme yapmasını sağladı. İlk olarak 22 Mart gecesi uygulanan karar ile vergiler dahil ilgili gün geçerli olacak lira/litre cinsinden akaryakıt rafineri çıkış fiyatının, akaryakıt dağıtım tavan fiyatı ve akaryakıt bayi tavan fiyatının nasıl hesaplanacağı belirlenmiş ve EPDK tarafından akaryakıt satış fiyatları her salı ve cuma günleri Kurumun internet sitesinde ilan edilerek kamuoyuyla paylaşılmıştı. EPDK, tavan fiyat uygulamasına yönelik 2 aylık kanuni sürenin bu gece yarısı sona ereceğini bildirmişti. EPDK'nın bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de kanuni sorumlulukları çerçevesinde piyasada fiyat oluşumlarını titizlikle izleyeceği, rafineri, dağıtıcı ve bayi paylarının en yakın erişilebilir dünya serbest piyasa oluşumu ile uyumluluk göstermesi hususunun kararlılıkla yakından takip edileceği de duyurulmuştu. Öte yandan, EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz da geçen ay katıldığı bir etkinlikte tavan fiyat uygulamasına ilişkin değerlendirmesinde, iki aylık sürenin sonunda tüketicinin satın aldığı akaryakıt için yaklaşık 600 milyon lira daha az ödeyeceğini tahmin ettiklerini kaydetmişti. EPDK'nın tavan fiyat uygulamasını yeniden yürürlüğe sokma yetkisi bulunuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...