Tgrt Haber
21 Haziran 2022 20:32 - Güncelleme : 21 Haziran 2022 21:10

Son dakika: EPDK'dan elektriğe zam açıklaması

Son dakika haberi: Elektrik fiyatlarına zam iddialarına ilişkin açıklama yapan EPDK Başkanı Yılmaz, iddiaları yalanladı. Yılmaz, "Gündemimizde herhangi bir tarife değişikliği yok, " dedi.

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: Anadolu Ajansı
Son dakika: EPDK'dan elektriğe zam açıklaması
elektrik,zam,EPDK

Elektriğe zam geleceğine dair söylentiler Türkiye'nin gündemine oturmuştu. Milyonları ilgilendiren konuyla ilgili Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), bir son dakika açıklaması yaptı. 

'GÜNDEMİMİZDE ZAM YOK'

Elektrik fiyatlarına zam yapılacağı yönündeki iddialar Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından yalanladı. EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, elektrikte tarife değişikliğinin kurumun gündeminde bulunmadığını bildirdi.

Elektrik fiyatlarına yüzde 30 oranında zam yapılacağı iddiasını değerlendiren Yılmaz, söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi. 

EPDK'nın gündeminde elektrikte herhangi bir tarife değişikliği olmadığını belirten Yılmaz, açıklamasında "Vatandaşlarımızın böylesi mesnetsiz haberlere itibar etmemesini rica ediyoruz." ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/tgrthabertv/status/1539302029138579461         

YÜZDE 50 ZAM TALEBİ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Fatih Dönmez ile elektrik dağıtım şirketlerinin patron ve yöneticileri geçtiğimiz hafta Ankara'da düzenlenen Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) 14'üncü Sektör Değerlendirme Toplantısı öncesinde bir araya gelmişti. Elektrik şirketlerinin yetkilileri toplantıda uluslararası piyasalarda artan enerji maliyetleri ve kur farkını gerekçe göstererek elektrik satış bedellerinde yüzde 50 oranında zam talebinde bulunmuştu.

SON ZAM HAZİRANDA YAPILDI

Elektriğe en son 1 Haziran'da sanayi ve ticarethane aboneleri için yüzde 25, mesken aboneleri için yüzde 15 oranında zam yapılmıştı. Son zamların ardından 2022 yılının başından bu yana birinci kademe için toplam zamların oranı yüzde 58’i bulurken ikinci kademe için ise oran yüzde 137'yi buldu.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...