Tgrt Haber
30 Haziran 2022 12:51 - Güncelleme : 30 Haziran 2022 14:25

Son dakika! Temmuzda zam var mı? EPDK'dan elektrik fiyatlarına ilişkin net açıklama

Son dakika haberi: EPDK'dan yapılan açıklamaya göre, elektrik fiyatlarında tarife yenileme dönemi olan temmuz ayında zam yapılmadığı belirtildi.

Son dakika! Temmuzda zam var mı? EPDK'dan elektrik fiyatlarına ilişkin net açıklama
epdk,elektrik,fatura,zam

Elektriğe yüksek oranda zam geleceği iddialarına yönelik açıklama yapan Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, tarifelerde herhangi bir değişikliğe gidilmediğini ve tarife yenileme dönemi olan temmuz ayında zam yapılmadığını bildirdi. 

EPDK'dan yapılan açıklamada, "Bugün yapılan kurul toplantısında alınan karar çerçevesinde elektrik tarifelerinde herhangi bir değişiklik yapılmamıştır" ifadelerine yer verildi.

ELEKTRİĞE SON ZAM

Elektriğe en son 1 Haziran'da sanayi ve ticarethane aboneleri için yüzde 25, mesken aboneleri için yüzde 15 oranında zam yapılmıştı. Son zamların ardından 2022 yılının başından bu yana birinci kademe için toplam zamların oranı yüzde 58’i bulurken ikinci kademe için ise oran yüzde 137'yi buldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...