Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 Temmuz 2015 11:19

Erdem Başçı, 'Yıl sonu enflasyon hedefi yüzde 6,9'

Merkez Bankası Başkanı Başçı, 2015 yılı sonunda enflasyonun orta noktası yüzde 6,9 olmak üzere yüzde 6 ile yüzde 7,8 aralığında gerçekleşeceğini tahmin ettiklerini bildirdi.

Erdem Başçı, 'Yıl sonu enflasyon hedefi yüzde 6,9'
erdem başçı,

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, 2015 yılı sonunda enflasyonun orta noktası yüzde 6,9 olmak üzere yüzde 6 ile yüzde 7,8 aralığında gerçekleşeceğini tahmin ettiklerini bildirdi.
Başçı, 2016 yılı sonunda da enflasyonun orta noktası yüzde 5,5 olmak üzere yüzde 3,7 ile yüzde 7,3 aralığında olacağını tahmin ettiklerini söyledi.
Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, "Hiç kimsenin eylül ayında olması muhtemel fiyatlanan faiz artışından endişe duymasına artık gerek kalmayacak. Gerek Amerikan Merkez Bankasının kendi yaptığı iletişim bu konuda çok yapıcı, gerek Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının kendi yaptığı iletişim ve aldığı tedbirler bu konuda kaygıları birer birer gideriyor ve son olarak da sadeleşme politika belgesi ile kalan herhangi bir kaygı varsa onları tamamen gidermiş olacağız. Normalleşme konusunda biz hazırız, artık normalleşme kaygısı Türkiye için yerini normalleşme arzusuna bırakabilir" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...