Tgrt Haber
31 Aralık 2021 06:38

Erdoğan'dan ekonomi güvencesi: Kur ve döviz dengesi istikrara kavuşacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti MKYK'sında yeni ekonomi modelini değerlendirdi. Kur ve döviz dengesinde piyasanın istikrara kavuşacağını ve Türkiye’nin ekonomik yapısının güçlü olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, her şeyin kontrol altında olduğunu vurgulayarak yeni ekonomi modelinin vatandaşa iyi anlatılmasını istedi.

Erdoğan'dan ekonomi güvencesi: Kur ve döviz dengesi istikrara kavuşacak
erdoğan,ekonomi,döviz,kur

Erdoğan yeni modeli değerlendirdi: Her şey kontrol altında

AK Parti'nin önceki gün yapılan MKYK’sında ana gündem yeni ekonomi modeliydi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kurmaylarına “Piyasaların moralini yüksek tutmamız gerekir. Ekonomik yapımız güçlü. Kur ve döviz dengesinde piyasa istikrara kavuşacak” dedi. Sürecin kontrollü bir şekilde ilerlediğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, saha çalışmalarının hızlandırılmasını ve yeni ekonomi modelinin vatandaşa iyi anlatılmasını istedi. Maliye Bakanı Nureddin Nebati ise “ Fırsatçılık yapana göz açtırmayacağız. Denetimlerde gereken yapılacak” diye konuştu.

Türkiye Gazetesi’nden Ebru Karatosun’un haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında önceki gün yapılan MKYK toplantısının ana gündem maddesi yeni ekonomi modeli oldu. Edinilen bilgilere göre toplantıda genel bir değerlendirme yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, piyasaların moralinin yüksek tutulması gerektiğini, Türkiye’nin ekonomik yapısının güçlü olduğunu, kur ve döviz dengesinde piyasanın istikrara kavuşacağını vurguladı.

HEDEF EKONOMİDE İLK 10

Cumhurbaşkanı Erdoğan sürecin kontrollü bir şekilde ilerlediğini dile getirerek sahadaki çalışmaların hızlandırılmasının talimatını verdi. Yeni ekonomi modelinin vatandaşa iyi anlatılmasını isteyen Erdoğan, her şeyin kontrol altında olduğunu, hedeflerinin Türkiye’yi ekonomisi güçlü 10 ülke arasına sokmak olduğunu söyledi.

İBB’YE TEFTİŞTE SON DURUM

İçişleri Bakanlığınca İstanbul Büyükşehir Belediyesinde (İBB) başlatılan teftiş de toplantının gündemindeydi. Bazı kurmaylar bu sürecin hassas bir şekilde yürütülmesi gerektiğini söylerken bazı MKYK üyeleri ise teftişi eleştirdi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun MKYK toplantısında sürecin hala sürdüğünü ve müfettişler tarafından yapılan teftiş sonucunda bir rapor hazırlanacağını söylediği öğrenildi.

YENİ EKONOMİ MODELİ

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de MKYK toplantısında kur vadeli mevduat hesabın ve yeni ekonomi modelinin detaylarını anlattı. Bakan Nebati, Türkiye’nin makroekonomik gücünün yerinde olduğunu belirterek toplantıda şunları dile getirdi: Bunu daha önce söylüyorduk ama inandıramıyorduk, ancak şimdi görüyorlar. Düzelteceğiz, inançlı olun. Bu konuda kararlıyız.

FIRSATÇILARA GÖZ AÇTIRILMAYACAK

Toplantıda fahiş fiyat denetimleriyle ilgili de konuşan Bakan Nebati, “Fırsatçılık yapanlara, fiyatlarını indirmeyenlere göz açtırmayacağız. Denetimlerde gereken yapılacak” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...