Tgrt Haber
01 Ekim 2021 15:29

Erdoğan'dan enflasyon ve fahiş fiyat açıklaması

TBMM'nin yeni yasama yılının açılışında ekonomiye dair mesajlar veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, enflasyonu tek haneli rakamlara indirmekte kararlı olduklarını yineleyerek, "Rekabeti bozan, piyasadaki hakim durumunu kötüye kullanan ve fiyatları keyfi bir şekilde belirleyen firmaların üzerine kararlılıkla gideceğiz" dedi.

Erdoğan'dan enflasyon ve fahiş fiyat açıklaması
TBMM,Recep Tayyip Erdoğan,,fahiş fiyat,,enflasyon,

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu 27. Dönem 5. Yasama Yılı'nın açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ekonomiye dair önemli mesajlar verdi.

Merkez Bankası’nın rezervlerine ilişkin açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Birilerinin sürekli nerede diye sordukları Merkez Bankası rezervimiz de 122 milyar dolar seviyesine ulaştı" dedi.

“Artılar- eksiler analizi yaptığımızda, artılarımızın kıyas edilemeyecek kadar fazla olduğunun kabul edilmesini de hak teslimi babından bekliyoruz” diyen Erdoğan, “Elde edeceğimiz büyümenin kalitesi, istikrarı, gelir dağılımı adaletini tesis etmesi ve gençlerimize yeni iş imkanları sağlaması bizim için kritik önemdedir” açıklamasında bulundu.

“SAĞLIKTA YAPILAN ALTYAPI YATIRIMLARININ MEYVESİNİ ALDIK”

Salgın döneminin sağlık altyapısına yapılan yatırımlarla üstesinden gelindiğinin altını çizen Erdoğan, “Ülkemizin sağlık altyapısına ve insan kaynağına yaptığımız yatırımların meyvesini, böyle kriz döneminde tüm unsurlarıyla almış olmaktan memnuniyet duyduk” şeklinde konuştu.

SEÇİCİ DESTEKLER GELİYOR

“Özel sektörümüzün dinamizmi ve ekonomi politikalarımızın istikrarı sayesinde, bu dönemde cari açık sorunundan tümüyle kurtulabileceğimize inanıyorum” diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Yatırım teşvik sistemimizi çok daha cazip bir yapıya dönüştürerek nakdi teşvikleri de içeren seçici destekler getireceğiz” ifadelerini kaydetti.

“ENFLASYONU TEK HANEYE DÜŞÜRMEKTE KARARLIYIZ”

Konuşmasında yüksek enflasyon ile mücadele kapsamında fahiş fiyatların önüne geçmek için adımların kararlı bir şekilde atıldığını yineleyen Erdoğan şunları söyledi:

“Makroekonomik politikalardan yapısal reformlara kadar pek çok adımı atarak enflasyonu tek haneli rakamlara düşürmekte kararlıyız. Rekabeti bozan, piyasadaki hakim durumunu kötüye kullanan ve fiyatları keyfi bir şekilde belirleyen firmaların üzerine kararlılıkla gideceğiz. Şirketlerimizden bankacılık sektörüne bağımlılıklarını azaltarak sermaye piyasası araçlarıyla yatırımlarına uzun vadeli finansman sağlamalarını bekliyoruz.”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...