Tgrt Haber
30 Eylül 2021 15:51

Erdoğan'dan fahiş fiyat uyarısı: Tarladan markete denetimler sürecek

Soçi'de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmesinin ardından uçak ile Türkiye'ye dönerken gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan fahiş fiyatlara ilişkin, "Tarladan manava ve markete kadar bu süreci çok daha ciddi bir şekilde denetleyeceğiz" açıklamasında bulundu.

Erdoğan'dan fahiş fiyat uyarısı: Tarladan markete denetimler sürecek
fahiş fiyat,Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya'nın Soçi kentinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile gerçekleştirdiği zirvenin ardından, Türkiye'ye dönüşte uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Son sönemde yüksek enflasyonun sebebi olan gıda fiyatlarındaki fahiş artışa karşı savaş açan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Fahiş fiyat sorununda yalnızca zincir marketler mi sorumlu yoksa bunda üretim maliyetlerinin artmasını da etkisi var mı?” sorusunu yanıtladı.

ZİNCİR MARKETLER İDDİALARIN ODAĞINDA

“Şu anda zincir market dediğimiz bu güçlü marketler bu işin ağırlığını oluşturuyor. Bunların bir de alt yapıları var. Bu alt yapılar da ciddi manada bu işin beslemesi oluyor” ifadelerini kullanan Erdoğan, “Şu anda bazı marketlerle ilgili bir denetim süreci olacak. Bazı cezai müeyyideler gelecek. Böyle bir durum söz konusu. Biz kendilerinden hassasiyet bekliyoruz” dedi.

“SÜRECİ ÇOK İYİ DEĞERLENDİRECEĞİZ”

Ticaret Bakanlığı’nın denetimlerini sıkılaştırarak sürdürdüğünün altını çizen Erdoğan, “Bunu da devam ettireceğiz. Tarladan manava ve markete kadar bu süreci çok daha ciddi bir şekilde denetleyeceğiz” açıklamasında bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...