Tgrt Haber
19 Ağustos 2022 14:02 - Güncelleme : 19 Ağustos 2022 14:11

Erdoğan'dan indirim sinyali: Görüşüp talimat verdim, sayıları artacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tarım Kredi Kooperatifi Marketleri’ndeki indirimlere ilişkin konuştu. Market ve depo sayılarının artacağını belirten Erdoğan, tek dertlerinin vatandaşa kaliteli ve ucuz ürün sunmak olduğunu söyledi.

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: TGRT Haber
Erdoğan'dan indirim sinyali: Görüşüp talimat verdim, sayıları artacak
erdoğan,tarım kredi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna ziyareti sonrası dönüş yolunda aralarında gazetecilerin sorularını cevapladı. Tarım Kredi Kooperatifi Marketleri'ndeki indirimlere ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, marketlerin sayısının artacağını belirterek indirim sinyali verdi.

Vatandaşın Tarım Kredi marketlerde uygun fiyatlı ürünlere ulaştığını ve amaçlarının 1400 olan market sayısını 2 bin 500'lere çıkarmak olduğunu bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tarım kredi marketlerindeki olayla diğer zincir marketler fiyatları hemen indirmeye başladılar, başlayacaklar. Bizim derdimiz zaten para kazanmak değil. Burada tek derdimiz piyasayı balanse etmek, vatandaşa ucuz, kaliteli ürün yetiştirmek." dedi.

Erdoğan’ın konuya ilişkin açıklaması şu şekilde;

İNDİRİMLİ MARKETLERİN SAYISI ARTACAK

“Öncelikle Tarım Kredi Kooperatiflerinin attığı bu adımla biz vatandaşımıza uygun fiyatlı ürünleri ulaştırırken bir yandan da birilerini terbiye ediyoruz. Şu anda Tarım Kredi Kooperatiflerinin 1300-1400 marketi var. Biz şimdi Tarım Krediye diyoruz ki ‘Tarım Kredi, de ki market açmak üzere bana işte 250, 300, 400 metrekarelik bina ile gelin. Ürünü biz verelim. Sen ürün için işletme sermayesi koyma. Onu Tarım Kredi sana versin.’ Bunu niye diyoruz? Şu andaki market sayısını 1400 değil, 2 bine, 2 bin 500’e çıkaralım ve piyasayı Tarım Kredi olarak biz balanse edelim. Çünkü bizim derdimiz burada para kazanmak değil. Bizim tek derdimiz var; vatandaşımıza bir kaliteli ürün, iki ucuz ürün sunalım. Mesela et ürünleriyle ilgili bunu sadece koyun kuzuda değil, büyükbaşta da yapalım.

DEPO SAYISI DA ARTACAK

Şimdi bakın hemen muhalefet çılgına döndü; ‘aldatıyorlar, kandırıyorlar, yok şöyle yok böyle’ falan filan. Ya şu anda Tarım Kredi raflarında ürün kalmadı. Yoğun bir şekilde ürün yetiştirmeye çalışıyorlar. Ben iki gün önce genel müdürle de konuştum, dedim süratle depoların sayısını da artıralım, bu depolarla da Türkiye genelinde marketlerimize ürün yetiştirmede sıkıntı yaşamayalım. Şu anda gerek bakanım gerek genel müdürümüz bu çalışmayı hızla devam ettiriyorlar.

“DERDİMİZ PARA KAZANMAK DEĞİL”

Zaten bu Tarım Kredi marketlerindeki olayla, diğer zincir marketler fiyatları hemen indirmeye başladılar, başlayacaklar. Bizim derdimiz zaten para kazanmak değil. Burada tek derdimiz piyasayı balanse etmek, vatandaşa ucuz, kaliteli ürün yetiştirmek”

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ahmet 1 Nisan 2022 03:01

10 günlük bizim bebeği mi kaç günden sonra kullana biliyoruz

deniz13 Eylül 2020 17:29

Ne zzaman kkullanılıyo

fatma 6 Mayıs 2020 04:37

zinco damla çok güzel yapanin eline salik saolun iyi günler dilerim

Sonraki Haber Yükleniyor...