Tgrt Haber
08 Haziran 2022 07:15 - Güncelleme : 08 Haziran 2022 07:57

Ek göstergenin ardından ikinci adım: Erdoğan talimatı verdi, kamuda her şey değişiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kamu Personel Rejimi’nin yeniden düzenlenmesi için talimat verdi. Kamuda sözleşmeli personele yükselme, kadro ve eş durumuna göre yer değiştirme imkânı tanınacak. Farklı statülerde sadeleştirme yapılarak ücret farkı ortadan kaldırılacak.

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: Türkiye Gazetesi
Ek göstergenin ardından ikinci adım: Erdoğan talimatı verdi, kamuda her şey değişiyor
kamu personeli,sözleşmeli personel

Memurlara ek gösterge düzenlemesinin ardından ikinci adım atıldı. 530 bin civarındaki sözleşmeli personelin kadroya alınması için düğmeye basıldı. Türkiye’de, yıllardır tartışılan bir konu olan Kamu Personel Rejiminin yeniden düzenlenmesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla hükümet çalışma başlattı.

KADRO, TAYİN VE GÖREVDE YÜKSELME PROBLEMLERİ BİTECEK

Yapılacak olan çalışma ile sözleşmeli personele kadro imkânı verilecek. Ancak bu tercihe bırakılacak. Kamuda sözleşmeli çalışanlar isterse bulundukları statüde çalışmaya devam edecek, isterse kadroya geçecek. Kadroya geçenlerin görevde yükselme, tayin gibi problemleri bitecek. Çoğunluğu Millî Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı bünyesinde görev yapan sözleşmeli personele, görevde yükselme, eş durumundan yer değiştirme, unvan değişikliği sınavlarına girme ve yıllık izinlere devir hakkı gibi yeni haklar verilecek.

‘EŞİT İŞE EŞİT ÜCRET’

Hükûmetin bir diğer önemli başlığı ise Kamu Personel Rejiminin sil baştan yeniden düzenlenmesi olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da, ücret farklılıklarının ortadan kaldırılması ve kamudaki farklı statülerde sadeleştirmeye gidilmesi için çalışma yapılması talimatını verdiği öğrenildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesinde bu kapsamda, uzmanlardan oluşan bir teknik komisyon oluşturulacak. Komisyon Türkiye’de uygulanan Kamu Personel Rejimini baştan aşağı tarayıp, dünya örneklerini inceleyecek ve Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemine uygun bir personel rejimi hazırlayacak. Kamuda çalışanların yaptıkları işlere göre farklı ücret uygulamalarına son verilmesi yeni sistemin en önemli ayağını oluşturacak. Bir anlamda, ‘Eşit işe eşit ücret’ ilkesinin kamuda tam olarak geçerli olması için sistem yeniden kurgulanacak.

YENİDEN İNŞA EDECEĞİZ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de “Sayın Cumhurbaşkanı’mız bütün kamu çalışanlarının yaptıkları işlere göre ücretlerinin yeniden düzenlenmesi çalışması yapılması konusunda talimatı oldu. O konuda ayrıca bir düzenleme yapacağız. Orada da adaleti gözeten, fonksiyonel farklılaşmayı ön plana çıkaran bir çalışma yapacağız” diye konuştu. Çalışanlarla ilgili farklılıkları, eşitsizlikleri hatta haksızlıkları ortadan kaldıran kapsamlı bir çalışmayı yapacaklarını belirten Bakan Bilgin “Bir anlamda kamu personeli rejiminin yeniden inşa edilme sürecidir, sözleşmelilerden sonra önümüzde duran çalışmalardan biri de budur” dedi.

SADELEŞTİRMEYE GİDİLECEK

Belediyeler ile kamu kurum ve kuruluşlarında 39 ayrı statüde bulunan sözleşmeli personel sisteminde de Kamu Personel rejimi üzerinde yapılacak yeni düzenleme ile sadeleştirilmeye gidilecek. Kamu personel rejimindeki statü farklılıkları bitecek.

Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...