Tgrt Haber
01 Haziran 2022 14:54 - Güncelleme : 01 Haziran 2022 14:59

Erdoğan'dan 'yeni müjdeler' açıklaması: Asgari ücrete ek zam mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yılın ikinci zam dönemi yaklaşırken bugünkü AK Parti grup konuşmasında önemli açıklamalarda bulundu. Daha önce AK Parti ile hükümet temsilcilerinden ve bakanlar tarafından da iletildiği üzere bu yıl kamu çalışanı, memur ve emekliye olduğu gibi asgari ücrete de ara zam uygulanması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında önümüzdeki aylarda açıklanacak müjdelere işaret etti. Erdoğan’ın açıklamaları, “Bu yıl asgari ücrete ara zam var mı?” sorusu gündeme geldi.

Editör: Hasan Selçuk Turan / Kaynak: TGRT Haber
Erdoğan'dan 'yeni müjdeler' açıklaması: Asgari ücrete ek zam mı?
erdoğan,asgari ücret

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan enflasyondan kaynaklanan refah kaybını telafi edecek tedbirlerin hayata geçirileceğini bildirdi. Asgari ücretle ilgili bu yıl, beklenen ara zam öncesindeki konuşmanın ardından “Temmuz ayında zam olacak mı?” sorusu gündeme geldi.

AK Parti Grup Toplantısı'ndaki konuşmasında ekonomi gündemine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstihdamda tarihimizin rekorunu kırdık.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İşçisiyle, işvereniyle, esnafıyla, emeklisiyle herkesimin sıkıntılarına çare olcak paketler hazırlıyoruz. Gençlerimize, kadınlarımıza, esnafımıza devlet bankaları başta olmak üzere her türlü desteği vereceğiz.” dedi.

'ÖNÜMÜZDEKİ HAFTALARDA'

Milyonlarca çalışanın yılın ikinci zammını alacağı Temmuz ayının hemen öncesinde yeni müjdeler açıklanacağını bildiren Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

“İstihdamı destekleyerek, sosyal yardım şemsiyemizi genişleterek, çalışan ve üreten herkesin yanında yer alarak enflasyondan kaynaklanan refah kaybını adım adım telafi edecek tedbirleri hayata geçireceğiz. İşçisiyle, işvereniyle, esnafıyla, çiftçisiyle, memuruyla, emeklisiyle her kesimin sıkıntılarına çare olacak paketler hazırlıyor, uygulamaya koyuyoruz. Gerek gençlerimize, gerek kadınlarımıza, esnafımıza başta devlet bankaları olmak üzere her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. İnşallah önümüzdeki haftalarda ve aylarda bu çerçevede yeni müjdelerle milletimizin karşısında olacağız.”

“Tarım Kredi Kooperatifimizin açtığı mağaza sayısı 1300'e ulaştı.” diyerek bu rakamın 3 bine çıkartılacağını belirtti.

Geçen yıl yüzde 11 olan son çeyreklik büyüme oranından sonra ilk çeyrek yüzde 7,3 olarak açıklandığını vurgulayan Erdoğan, yap-işlet-devret yöntemiyle Hazine'ye yük getirmeden ülkeye kazandırılan projeleri de hatırlattı.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Huzur ver 1 Haziran 2022 15:27

Her yer ateş pahasi herkes kaçmanın yolunu arıyor kimse dur demiyor devlet bir yanda fırsatçı milet bir yanda zam ha zam

Sonraki Haber Yükleniyor...