Tgrt Haber
09 Ağustos 2022 10:52 - Güncelleme : 10 Ağustos 2022 11:34

Erdoğan'ın açıkladığı ucuz ev projesinde yeni detay: Gençlere ayrılan kontenjan belli oldu

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinde gençler unutulmadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından eylülde açıklanması beklenen projede 500 bine yakın uygun fiyatlı konutun yüzde 20’sinin gençlere ayrılması planlanıyor. İşte dev projenin detayları…

sosyal konut projesi,ucuz konut

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı 81 ile yapılacak cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin ayrıntıları netleşmeye başladı. 500 bine yakın uygun fiyatlı konutun yüzde 20’sinin gençlere ayrılması bekleniyor. Projeyle gençlerin zorlanmadan ev sahibi olması hedefleniyor.

500 BİN KONUTUN YÜZDE 20'Sİ GENÇLERİN

Tüm Türkiye'nin heyecanla beklediği sosyal konut hamlesine sayılı günler kaldı. Detayları belli olmaya başlayan proje kapsamında hiç evi olmayan vatandaşa konut, arsa ve işyeri 20 yıl vadeli ve uygun taksitlerle satışa sunulması planlanıyor. Dar gelirliler, emekliler, şehit ve gazi yakınlarının yanı sıra gençler ve yeni evlenecekler de ayrı kota içinde değerlendirilecek.

Sabah’ın haberine göre; sosyal konut projesinde ortaya çıkan yeni detaya göre ise toplam konut sayısının yüzde 20'si ise gençlere ayrıldı.

Projede konut sayısı illerden gelen talebe göre belirlenecek. Büyükşehirler başta olmak üzere 81 ilde 450-500 bin konut ve işyeri yapılması planlanıyor. Bazı koşulların aranacağı kampanyada, başvurular ardından kura yolu ile konut edinimi sağlanacak.

VATANDAŞA UYGUN FİYATLI İŞ YERİ

Sosyal konutun yanı sıra küçük ve orta ölçekli işletmeler için sanayi tesisleri inşa edilecek. Bunlar da vatandaşa uygun fiyat ve ödeme şartlarıyla satılacak. 20 yıl vadeli ödeme koşulu sağlanması planlanıyor.

EV YAPMAK İSTEYENE ARSA SATIŞI YAPILACAK

Hazine arazileri de yine vatandaşın kendi için konut yapması adına uygun şartlarda uzun vadeli ödeme koşullarıyla satışa çıkarılacak. Vatandaş tek parselde kendi evini yapacak ya da talep örgütlenmesi ile daha büyük parseller alabilecek. İsteyenler ise müteahhitlerle anlaşacak.

Projenin son halini ve detaylarını Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Eylül ayında açıklaması bekleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Hülya Çınar 8 Eylül 2022 21:42

Gençlere ayrılan kontejyan yaş kaç yaş arası

Sonraki Haber Yükleniyor...