Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
04 Mart 2016 15:34

Erdoğan'ın Afrika gezisi Türkiye'ye ne kazandırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Afrika ziyaretinde 30'a yakın mutabakat zaptı ve anlaşma imzaladı.

Erdoğan'ın Afrika gezisi Türkiye'ye ne kazandırdı
erdoğan, afrika,

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Şubat ayının başında, Şili, Peru ve Ekvator'u kapsayan Güney Amerika seyahatine çıkmış ve Türk iş adamları bölgeye davet edilmişti. Erdoğan'ın başında bulunduğu heyet bu kez Afrika'ya çıkarma yaptı ve buradan 30'a yakın mutabakat zaptı ve anlaşma imzaladı.Cumhurbaşkanı Erdoğan, bin 500 kişilik heyetle Fildişi, Sahilleri, Gine, Nijerya ve Gana'ya seyahat etti. 28 Şubat - 4 Mart arasındaki ziyaretlerde birçok görüşme ve anlaşma yapıldı.

'Kuyruklar oluştu'

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından düzenlenen iş forumlarında Fildişi Sahili’nde yaklaşık 500, Gana’da 450, Nijerya’da 300 iş adamı potansiyel yatırım ve ticaret alanlarını görüşürken, son ülke Gine'de de daha çok özel temaslara ağırlık verildi.DEİK Başkanı Ömer Cihad Vardan, AA muhabirine, özellikle Fildişi Sahili ve Gana’da ikili görüşmelerin çok sıcak geçtiğini belirterek. "İş adamlarımızın masalarında kuyruklar oluştu" ifadesini kullandı. Ziyaret edilen edilen dört ülke ile Türkiye arasındaki mevcut ticaret hacimleri ile hedeflen hacimler ise şöyle:

Erdoğan'ın Afrika gezisi Türkiye'ye ne kazandırdı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...