Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 Şubat 2016 12:47

Erdoğan'ın çağrısına turizmcilerden destek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Yurtdışına tatile gitmeyin, tatilinizi yurtiçinde yapın” çağrısına turizmcilerden destek geldi.

Erdoğan'ın çağrısına turizmcilerden destek
erdoğan, turizm, destek,

TÜROB Başkanı Timur Bayındır, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tavsiyesi üzerine insanlar bir rahatlık oluştuğunu belirterek, “Tabi ki yurtdışına da gidecekler ama böyle sıkışık durumlarda ‘Yurtiçinde kalın’ çağrısı tavsiyedir” dedi.     Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde Rusya ile yaşanan siyasi kriz ve ülkede yaşanan terör olayları nedeniyle yaptığı “Yurtdışına tatile gitmeyin, tatilinizi yurtiçinde yapın” çağrıya turizmcilerden destek ve olumlu yanıt geldi. Erdoğan’ın çağrısını değerlendiren TÜROB Başkanı Timur Bayındır, “Turizm tabii ülkemiz için mühim bir konu ve bugün 1 milyonun üzerinde yatağımız var. Bunu seneye vurduğumuz zaman 400 milyon kişi falan konaklatabileceğimiz imkan var. E bunu değerlendirmek lazım. Bunun içinde Türk halkının biraz daha bilinçlenmesi lazım. Tabi ki yurtdışına da gidecekler ama böyle sıkışık durumlarda ‘Yurtiçinde kalın’ çağrısı tavsiyedir. Bu tavsiye insanlarda bir rahatlık, ‘Ya bak ülkemiz bizim de katkımız olur mu?’ gibi bir anlayıştır ve bence de doğrudur. Bu arada tabi herhalde dil sürçmesinden ‘Yurtdışına yasak konsun’ talihsiz bir açıklama daha oldu. Bu çok yanlış, yasaklarla hiçbir şey olmaz. İnsanları bilinçlendirerek olur. Bilinçlendirmenin de her zaman yanındayız” dedi.
 
“Rusya ile yaşanan siyasi krizden dolayı mı böyle bir çağrı yapıldı?” sorusuna Başkan Bayındır, “Muhakkak etkisi var ama sadece Rusya ile kriz bunu doğurmuyor. Şimdi Avrupa’da çok büyük ekonomik bir kriz var ve insanlar bir ürküntü halindeler, bırakın başka bir gitmeyi evlerinden çıkmaya korkuyorlar. Böyle olunca bize neredeyse yaklaşık 29 milyon kişi Avrupa’dan geliyor. Rusya’dan 4 buçuk geliyor, tamam bu 4 buçuğu kaybettik ama bu 29’da da bir çıkamama, gelememe durum olunca bunu hep birlikte telafi etmemiz lazım. Bu bir krizdir yani biz bu krizle 15 yıldır yaşıyoruz. Her sene bir şekilde kriz olur ve bir şekilde altında kalkarız. İnşallah bu durumunda altından kalkacağız” şeklinde konuştu.
 
TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ise “Ülkemizde o kadar güzel yerler var ki tatil için gidenler ülkemizin her yerinden istifade edebilir. Hakikaten dünya standartlarının üzerindedir. Bu tip insanlar tatillerini ülkemizde geçirirlerse Türk ekonomisine daha büyük bir katkı olacağını vurgulamak istiyorum” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...