Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
04 May 2021 10:18

Erik fiyatı düştü, üretici hasadı durdurdu

Mersin'de tüccarlar eriğin alım fiyatını yarıya indirince üreticiler erik hasadını durdurma kararı aldı.

Erik fiyatı düştü, üretici hasadı durdurdu
mersin,,erik,,hasat,,üretici,,boykot,

Mersin'in Mut ilçesinde tüccarlar, 5 numara olarak bilinen 25 gramlık eriğin kilosunu 22 liradan 12'ye düşürdü. 15 bin dönümlük arazinden 40 bin ton erik rekoltesi beklenen ilçede bu karar çiftçinin tepkisine neden oldu. 

İlçede erik üretiminin merkezi kabul edilen Kravga Göksu Mahallesi'nde kooperatif öncülüğünde hasat durdurma kararı alındı. Sosyal medyadan yapılan açıklamada "Arz talep olgusunun dengelenmesi, fiyat istikrarının korunması ve eriğimizin tane iriliğinin sağlanması amacıyla, bölgemizde erik toplama işine birkaç gün ara verilmiştir" ifadesi kullanıldı.

Kooperatif öncülüğünde alınan bu karara üreticilerin destek olması istenirken, açıklamanın devamında şu çağrı yapıldı:

Bazı müstahsil arkadaşlar, fiyat yüksek diye küçük boy eriklerini toplamaktadır. Oysa fiyat düşse bile, sonra toplansa boy farkından dolayı kazançlı olacaklardır. Önce topladığımızda, 1, 2, 3 numaraya düşerken, sonra topladığımızda nadiren 3, genelde 4 ve 5 numaraya düşmektedir. Görüldüğü üzere, fiyatlar bu şekilde bile sonra erik boy aldığında topladığımızda kazançlı oluruz. Esasen verilen fiyata razı değiliz. Birlikten her zaman kuvvet doğar. Erik müstahsilleri olarak, kooperatifimize ortak olmalıyız ve desteklemeliyiz.

Yapılan çağrı karşılık buldu ve üreticiler fiyatların yarıya indirilmesine tepki olarak erik hasadına ara verme kararı aldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...