Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 Ocak 2016 11:22

Erkeklerin cüzdanına döviz yerine altın girdi

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Memiş, 'Son 5 yılda erkekler cüzdanlarında dolar ve avro yerine gram altın, çeyrek ya da Cumhuriyet altını bulundurmaya başladı' dedi.

Erkeklerin cüzdanına döviz yerine altın girdi
altın, cüzdan,

Erkeklerin zor günlerde kullanmak ya da tasarruf etmek için cüzdanlarının bir kenarına koyduğu dövizin yerini artık altın aldı.AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Türkiye'de altın yatırımcılarının yüzde 50'sinin erkek, yüzde 50'sinin ise kadın olduğunu söyledi.Erkekler altını tasarruf ve yatırım amacıyla tercih ederken, bayanların örf ve adet gereği takı olarak kullandığını belirten Memiş, erkeklerin 2004-2014 yılları arasında kuyumculara genelde yılda üç kez uğradığını, bunların da doğum günü, evlilik yıl dönümü ve 14 Şubat Sevgililer Günü gibi özel günler nedeniyle olduğunu kaydetti. Memiş, son yıllarda kuyumculardan alış veriş yapan erkek müşteri sayısının yüzde 25 civarında arttığını aktararak, gelen erkek müşterilerin kuyumculara sadece hediye için değil, tasarruf amaçlı altın almak için de uğradığını dile getirdi.

"Altın tasarrufu yapan erkekler 30-50 yaş aralığında"

İslam Memiş, 1990 ile 2000 yılları arasında erkeklerin cüzdanlarının bir kenarına kötü günler ya da tasarruf için dolar veya mark sıkıştırdığını, 2003'ten sonra herkesin alım gücü arttığı için tasarruf araçlarının da yer değiştirdiğini söyledi.

Memiş, altın tasarrufu yapan erkeklerin 30-50, kadınların ise 40-60 yaş aralığında olduğunu gözlemlediklerini dile getirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...