Tgrt Haber
09 Haziran 2021 13:58

Esnafa hibe desteği ödemeleri başlıyor

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, esnafa 3 bin TL ve 5 bin TL hibe desteği ödemelerinin yarından itibaren başlayacağını duyurdu.

Esnafa hibe desteği ödemeleri başlıyor
Esnafa hibe desteği,Esnafa hibe desteği ödemeleri

Pandemi nedeniyle işi olumsuz etkilenen esnafa hibe desteği geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan bazı işletmelere 5 bin lira ile 3 bin lira arasındaki hibe desteği ödemeleri Cumhurbaşkanlığı Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Karara göre hibe desteği, Ticaret Bakanlığı bütçesine konulacak ödenekten karşılanacak

HİBE DESTEĞİ TEK SEFERLİK OLACAK

1 milyon 384 binden fazla esnaf ve sanatkara iki ayrı grup halinde 4 milyar 622 milyon liralık destek verilecek. Hibe desteği, tek seferde ödenmek üzere faaliyet konuları Bakanlık tarafından belirlenecek iki ayrı grup için 5 bin lira ve 3 bin lira olacak. Hibe desteğinden, 17 Mayıs tarihi itibarıyla gelir vergisi mükellefiyeti olan esnaf ve sanatkarlar ile gerçek kişi tacirler, esas faaliyet konuları üzerinden faydalanacak.

YARIN HESAPLARA YATIYOR

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, hibe desteğine başvuran esnafa yarından itibaren ödemelerin başlayacağını duyurdu. Ticaret Bakanı Mehmet Muş "Hibe desteğine başvuran esnafımıza yarından itibaren ödemelere başlıyoruz. 3 bin TL ve 5 bin TL hibe desteği ödemesi, başvuru sıralaması dikkate alınmak suretiyle, yarından itibaren esnafımızın Bakanlığımıza bildirdiği banka hesaplarına yatırılmaya başlanacaktır. Hayırlı olsun" açıklamasında bulundu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...