Tgrt Haber
15 May 2021 13:20

Esnaftan normalleşme çağrısı

Tam kapanma döneminde sona doğru gelinirken esnaflardan normalleşme çağrısı geldi. TESK Başkanı Bendevi Palandöken tüm işletmelerin iş yerlerini 17 Mayıs'ta yeni yasaklar olmadan açmasını beklediklerini söyledi.

Esnaftan normalleşme çağrısı
esnaf,,TESK,,normalleşme,

29 Nisan'dan itibaren başlayan sokağa çıkma kısıtlaması 17 Mayıs 2021 Pazartesi gününe kadar süreceği bakanlık tarafından genelge ile duyurulmuştu. Tam kapanmanın bitmesine 2 gün kalmışken esnaftan kapanmanın bitmesinin ardından işletmelerin açılmasına yönelik çağrı geldi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, normalleşme açıklamasında bulundu.

Palandöken, kapanmanın 17 Mayıs'ta biteceğini hatırlattı. Yeni yasaklar olmadan pazartesi günü esnaf ve sanatkarların iş yerlerini açmasını beklediklerini söyledi.

ESNAFIN BİR KAPANMAYA DAHA TAHMMÜLÜ YOK

Belirsiz bekleyişin esnaf ve sanatkarı tedirgin ettiğini söyleyen Palandöken, yeni bir kapanmaya tahammülün olmadığını işaret etti.

İşletmelerin açılışıyla ilgili kafalardaki soru işaretlerinin ortadan kalması adına çalışma şekil ve şartlarının pazartesi günü beklenmeden belirlenmesi gerektiğini söyleyen Palandöken, "Tüm sektörlerde endişeli bekleyişe bir son verilmelidir" dedi. 

YENİ YASAKLAR OLMADAN AÇILSIN TALEBİ

Esnafın yeni yasaklama olmadan iş yerlerinin açılmasını beklediklerini ifade eden Palandöken, salgının başından beri esnafın yaşadığı sıkıntılara da değindi. Son 3 bayram ve özel günlerden esnafın gelir elde edemediğini hatılatan ve bu mağduriyetin daha fazla sürmesine müsaade edilmemesi gerektiğini vurgulayan Palandöken,  "Aylardır kapalı olan ve iş yapamadığı için büyük mağduriyet yaşan esnafımızın derin bir nefes alması sağlanmalıdır." ifadesini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...