Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Nisan 2019 10:03

Et piyasasının düzenlenmesine ilişkin karar

Et ve Süt Kurumu'na, fiyat dalgalanmalarını önlemek amacıyla et alım satımında oluşacak fark için 150 milyon TL'ye kadar destekleme ödemesi yapılacak.

Et piyasasının düzenlenmesine ilişkin karar
et ve süt kurumu,et piyasasına düzenleme

Et Piyasasının Düzenlenmesine İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak, 1 Ocak'tan geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi. Karara göre, ihtiyaç duyulması halinde et fiyatlarındaki dalgalanmayı önlemek amacıyla Et ve Süt Kurumu (ESK) tarafından yapılacak alım satımlardaki fiyat farkı için 2019'da tarımsal destekleme bütçesinden 150 milyon TL'ye kadar destekleme yapılacak. 

ESK'nin, et fiyatlarındaki dengenin üretici ve tüketici aleyhine bozulmasını önlemek amacıyla yaptığı alım-satımlar neticesinde oluşacak fark, kurum tarafından hazırlanacak icmal karşılığında, 2019 yılı tarımsal destekleme bütçesinden karşılanacak. Kararın uygulanmasıyla ilgili olarak Ziraat Bankası'na hizmetlerinden dolayı, ödenen tutarın yüzde 0.2'si komisyon olarak ayrıca ödenecek. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...