Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
14 Ocak 2018 17:52

Ethereum'da tüm zamanların en yüksek rekoru

Dünyanın en büyük ikinci kripto parası Ethereum yılbaşından bu yana yükselişine devam ederek hafta sonu tüm zamanların en yüksek seviyesini yeniledi. Ethereum ne kadar, ethereum nedir sorusunun cevabı merak edilirken, ethereum rekor kırıyor.

Ethereum'da tüm zamanların en yüksek rekoru
ethereum,ekonomi

2018 yılına 736 dolardan başlayan Ethereum geçen 2 haftalık süre içerisinde yüzde 93 artışla 1.423 doları görerek tüm zamanların rekorunu kırdı. Ethereum şu sıralar dolar karşısında günlük bazda yüzde 2,60 artışla 1.340 dolardan işlem görmeye devam ediyor. Bu kripto para geçen yıl yüzde 15 bin 500 değer kazanmıştı. Buna karşın geçen 3 yılda yüzde 6 bin 200 değer kazanan en büyük kripto para Bitcoin şu sıralar yüzde yüzde 3,19 düşüşle 13 bin 745 dolardan, en büyük üçüncü kripto para Ripple ise yüzde 8,58 düşüşle 1,88 dolardan işlem görüyor.

ETHEREUM NEDİR?

Ethereum nedir sorusu şu sıra akılları fazlasıyla meşgul ediyor. Bitcoin gibi bir sanal para olan ethereum benzer mantıkta çalışan bir sanal para birimi; ancak bitcoin'e kıyasla elbette piyasa değeri daha düşük.Ethereum temel olarak bitcoin ile aynı teknolojik temelle çalışıyor. Bu kripto para, bitcoin gibi merkeziyetsizleştirilmiş, şifreli ve güvenli işlemleri mümkün kılan blockchain teknolojisi ile geliştirildi. Ethereum, bitcoinde olduğu gibi ağa katılan kullanıcıların bilgisayarlarının donanımlarını kullanarak yeni coinler üretebileceği şekilde geliştirilmiştir. Ethereum’da yeni coin üretmek için bitcoin’den farklı olarak CPU yani bilgisayarın işlemcisini kullanmak yerine GPU yani çok daha seri çalışan ekran kartını kullanıyor.

Çok büyük donanım maliyetleri gerektirmeyen Ethereum mining algoritması sayesinde, evinde bile mining yaparak ağa katılacak kitle sayısı çok büyük bir rakama ulaştı. Mining ağının katılımcıların ( aynı zamanda transfler işlemlerininde ev sahiplerinin ) sayısı, ağın çok daha stabil ve güçlü olmasına, işlemlerin hızlı olmasına olanak sağlıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...