Tgrt Haber
20 May 2022 17:24 - Güncelleme : 20 May 2022 17:41

Ethereum'un kurucusu, fiyatı ateşleyecek güncelleme için tarih verdi

Ethereum kurucularından Vitalik Buterin artık Proof of Stake'e geçişte sona gelindiğini bildirdi. Katıldığı Ethereum zirvesinde Buterin, en fazla 1-2 aylık gecikmenin olabileceğini belirtti. Kripto paralarda son dönemdeki düşüş ile önemli miktarda geri çekilme kaydeden Ether için değer kazandıracak hamle kısa sürede gerçekleşmiş olacak.

Editör: Hasan Selçuk Turan / Kaynak: TGRT Haber
Ethereum'un kurucusu, fiyatı ateşleyecek güncelleme için tarih verdi
ethereum,vitalik buterin,kripto para

Proof of Work sisteminden Proof of Stake'e geçmeye hazırlanan Ethereum hem değerini artıracak hem de enerji tüketimini azaltıp maliyetini düşürecek güncellemede sona geldi. En büyük ikinci kripto paranın kurucusu Vitalik Buterin geçiş için tarih verdi.

Ethereum’un kurucu ismi Vitalik Buterin, Ethereum Şanghay Zirvesi’nde önemli açıklamalarda bulundu. Zirveye çevrim içi olarak bağlanan Buterin, en fazla 1-2 aylık gecikmenin olabileceğini belirtti.

AĞUSTOS AYINDA GELECEK

Artık birleşime gerçekleşmesine çok az kaldığını belirten Buterin “Bu sene Ethereum’daki en önemli haber Proof of Work’ten Proof of Stake’e geçilmesi. 7 yıldır çalıştığımız bu birleşmede en sonunda tüm çalışmalarımızın karşılığını almak üzereyiz. Birleşim 8 Haziran’da ropsten test ağında gerçekleşecek. Eğer işler yolunda giderse, birleşimin yaz aylarında gerçekleşmesini umuyoruz. Ağustos ayında gerçekleşebilir. Ancak her zaman bir problem çıkma ihtimalini de değerlendiriyoruz. Gecikme olursa Eylül-Ekim tarihlerine sarkabilir. Ancak geçişin gerçekleşmesine şu an çok yakınız.” diye konuştu.

5 HANELİ FİYAT

15 Mart’ta gerçekleşen Kiln Test Net başarısı övgü alan Ethereum geliştiricileri çalışmalarını hızla sürdürüyor. Bu dönüm noktasının ardından önemli bir fiyat ivmesi yakalayan kripto para birimi, artış sinyalleriyle birçok tahmine kapı açtı.

O dönemde Flip’in CMO’su Brian Krogsgard, Ethereum ağında olacak deflasyon ile “ETH’nin birleşmeden sonra beş haneli varlığa gitme potansiyeline sahip” olduğunu söylemişti.

LUNA ÇÖKÜŞÜNE DE DEĞİNDİ

“Merkeziyetsiz finans uygulamalarının ilk versiyonları aslında çok iyiydi.” diyen genç milyarder, Terra LUNA çöküşüne de değindi. Buterin “Örneğin MakerDAO, Uniswap çok iyiydiler. Ancak son çıkan fikirlere bakıldığında örnek olarak LUNA ve UST’ye baktığınızda işi kolaylaştırma adı altında bazı yanlışlıklar yapıldı. ‘MakerDAO çok fazla teminat istiyor, bu olmaz. Biz de teminat istemeyen bir sistem yapalım’ dediler ve yaptılar. 2 sene için iyi çalıştı. Boğa sezonu geldiğinde fiyatlar yükselirken her şey iyiydi ancak Bitcoin ve ETH başta olmak üzere fiyatlar düşünce sistem çöktü. İnsanlar çok paralar kaybettiler.” dedi.

Bir süre önce TIME Dergisi Vitalik Buterin’i kapak yapmıştı. Dergide, en büyük blok zinciri ağı haline gelen Ethereum hakkında ““Visa‘ya rakip olan trilyon dolarlık bir ekosisteme güç verdi.” ifadeleri kullanılmıştı.

Ethereum'un değeri şu anda 31 bin 900 TL civarında.

GÜNCEL KRİPTO PARA FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...