Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 Ocak 2022 09:46

Etiket oyununa ceza yağdı

Büyük bir market zincirinde ‘fiyatı düşmüş’ gibi gösterilen ‘yalancı indirim’e 115 bin TL para cezası kesildi. Bir marketin de aynı ürünü farklı kanallardan farklı fiyata sattığı ortaya çıktı.

Etiket oyununa ceza yağdı
Etiket,fiyat,,fahiş fiyat,

Fahiş fiyatlar ve sahte indirimlerle mücadele sürerken, marketlerin fiyat ve reklam oyunlarına ceza yağıyor. Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu, vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine yaptığı incelemelerde bazı marketlere para ve reklam durdurma cezası verdi.

'İNDİRİMLİ FİYATTAN BİR ÖNCEKİ FİYATIN ESAS ALINMASI'

Kurul, büyük bir zincir markette “Tariş Natürel Sızma Zeytinyağı-2 litre” adlı ürüne yönelik gerçekleştirilen indirimli satış kampanyası reklamlarında, tüketicinin aldatıldığını ortaya çıkardı. Üründe 104,50 liranın üzeri çizilerek, 69,90 lira fiyatla satışa sunulduğu; ancak yapılan incelemelerde marketin, indirim oranının gerçek olduğuna yönelik kanıtlayıcı bir belge sunamadığı belirtildi.

Kurul tarafından firmaya 114 bin 326 lira idari para cezası ve anılan reklamları durdurma cezası verildi. Cezaya ilişkin kurul kararında “Söz konusu indirimli satış tanıtımı, ‘indirimli fiyattan bir önceki fiyatın esas alınması’ hükmüne aykırılık teşkil etti. Bu durumun tüketicileri aldatıcı ve yanıltıcı olduğu değerlendirilmiştir” denildi.

TRABZON'DA MARKETLERDE FAHİŞ FİYAT DENETİMİ YAPILDI

Öte yandan yine büyük bir market zincirinin, “Koçbaşı Nohut 1 kg” ürününü Facebook hesabından 7,50 liraya, internet uygulamasından ise 10,75 liraya satışa sunduğu tespit edildi. Bu durumun da tüketicileri yanıltıcı olduğunu değerlendiren kurul, reklamları durdurma cezası verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...